overname en verhuizing oefentherapie cesar

Desiree Pultrum heeft sinds december de praktijk voor oefentherapie Cesar in Nieuwleusen van Patricia Stroeve overgenomen. De praktijk is na de overname verhuisd van de Plevierplein naar de Burgemeester Backxlaan 183 in Nieuwleusen.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode voor mensen die lichamelijke klachten ervaren tijdens activiteiten in het dagelijks leven, moeite hebben met bewegen of wat aan hun houding willen veranderen. “Door middel van oefeningen en houding- en bewegingsadviezen leer ik de cliënt anders bewegen waardoor klachten verminderen, verholpen of voorkomen worden”, vertelt Desiree Pultrum. De behandeling is op maat en wordt toegespitst op uw klachten, mogelijkheden, beperkingen en dagelijkse activiteiten. De hulpvraag van de cliënt staat hierbij centraal.

Naast de praktijk in Nieuwleusen is Desiree werkzaam in een praktijk voor oefentherapie in Deventer (Colmschate) en Rijssen. Ze behandelt mensen met onder andere rug-, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, ademhalingsproblemen, bekkenklachten (tijdens of na de zwangerschap), arbeidsrelevante klachten of revalidatie aan huis na bijvoorbeeld een heupoperatie. Daarnaast is ze gespecialiseerd in centraal neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose en beroertes (CVA) en heeft zij veel ervaring met (kwetsbare) ouderen.

“Door mijn achtergrond als verpleegkundige en werk in de thuiszorg heb ik veel affiniteit met ouderen, en heb ik gezien hoe dankbaar werk het is om mensen in hun eigen huis te ondersteunen, zodat zij zo lang mogelijk, veilig en zelfstandig, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen”. Ze vindt het bij ouderen waardevol om aan huis te behandelen, zodat er zo functioneel mogelijk geoefend wordt. Zo kan bijvoorbeeld het opstaan en zitten gaan geoefend worden in de stoel waarbij de oudere daadwerkelijk moeilijkheden ervaart of kan het lopen in en om het huis geoefend worden.

Na aanmelding bij Desiree vindt er eerst een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat uw klachten zijn en wat je hulpvraag is. Aansluitend volgt het lichamelijk onderzoek. “Tijdens dat onderzoek kijk ik hoe iemand in het dagelijks leven staat en beweegt en kijk ik bij bijvoorbeeld rugklachten onder andere hoe de beweeglijkheid van de rug is, hoe de spierkracht is en of er sprake is van een te hoge spierspanning”.

Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan opgesteld, met als doel de hulpvraag op te lossen. Tijdens verdere behandelingen krijg je oefeningen mee, die je ook thuis kunt doen. Daarnaast worden de activiteiten waarbij je problemen/klachten ervaart doorgenomen en krijg je tips en adviezen over hoe je de activiteiten minder belastend kunt uitvoeren.

Er wordt behandeld op afspraak en het is mogelijk om een afspraak maken zonder verwijzing van de huisarts. Wanneer je niet naar de praktijk kunt komen en behandeling aan huis nodig is, dien je een verwijzing van een (huis)arts te hebben. De behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering door je zorgverzekeraar vergoed. Je hoeft dus geen eigen risico te betalen.

Voor meer informatie of voor een afspraak kun je bellen met 06-12549894 of mailen naar info@oefentherapienieuwleusen.nl. Op www.oefentherapienieuwleusen.nl vind je meer informatie over oefentherapie Cesar, de indicaties en de therapeut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.