Home / archiefcentraal / oudleusen krijgt creatieve meewerkplaats

oudleusen krijgt creatieve meewerkplaats

The Greenman Project is een groene projectorganisatie die de wereld wil vergroenen door middel van het bouwen met levende bomen. Ze werken aan de realisering van Het Levende Dorp. Dit wordt het eerste dorp ter wereld waar de huizen en de omgeving van levende (eetbare) bomen worden gebouwd. De creatieve meewerkplaats is het antwoord op de vraag hoe ze Het Levende Dorp concreet vorm kunnen geven nu er nog geen land is.

De voorbereidingen voor de feestelijke opening zijn volop in gang. De werkplekken worden kunstzinnig ingericht met natuurlijke en gerecyclede materialen afkomstig van de lokale kringloop Noggus en Noggus en houtzagerijen. De meewerkplaats heeft vier afdelingen, namelijk: Hout, metaal, textiel en groen.

“Het is de uitdaging om afvalmaterialen zo te verwerken dat je niet ziet dat het afval is. Zo maak ik van een weggegooide stoel een nieuwe stoere loopfiets”, zegt initiatiefnemer Bob Radstake.

De meewerkplaats is opgezet als werk- en leeromgeving. Door de nieuwe participatiewet is er meer aandacht voor de actieve bijdrage van burgers aan de samenleving. De trajectbegeleider Linda zegt: “Wij bieden dagbesteding voor wajong en pgb en hebben een re-integratie traject. Hierbij vinden wij het vooral belangrijk dat iedereen doet waar hij of zij echt blij van wordt.”

Zet de feestelijke opening op 7 februari alvast in je agenda. Het belooft een bijzondere dag te worden, waar van alles te zien en te doen is. Iedereen is welkom om tussen 11.00 uur en 18.00 uur om een kijkje te komen nemen op de Westerkampen 34 in Oudleusen.

Kijk voor meer informatie op www.hetlevendedorp.nl/mee-werkplaats

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.