oranjevereniging dalfsen wint stimuleringsprijs

De Oranjeverenging Dalfsen heeft uit handen van wethouder Von Martels, de toeristische stimuleringsprijs 2014 ontvangen voor het project ‘straatversiering en recordpoging langste vlaggenlijn’.

De recordpoging langste vlaggenlijn is in april 2014 door de Oranjevereniging georganiseerd om een impuls te geven aan het programmaonderdeel ‘straatversiering’ van de Oranjefeesten in Dalfsen.

Deelname aan het Guinness World Record moest zorgen voor meer promotie en enthousiasme voor deelname aan de Straatversiering. Daarin is de Oranjevereniging met vlag en wimpel geslaagd!

Het werd nog even spannend toen bleek dat vlak voor de recordpoging van de Oranjevereniging een nieuw record van ruim 10 kilometer werd gevestigd (het oude record stond op 4,7 kilometer). Veel straten, buurten en individuele bewoners hebben gehoor gegeven aan de oproep van de Oranjevereniging om aan te haken bij de recordpoging en ervoor te zorgen dat het record van langste vlaggenlijn alsnog zou worden behaald. In totaal werd 13,41 kilometer vlaggenlijn opgehangen. Dit bleek later helaas niet genoeg want in dezelfde periode werd in Duitsland dezelfde recordpoging ondernomen en daar werd 17,6 kilometer vlaggenlijn opgehangen.

Echter, de deelname aan het Guiness World Record heeft bijgedragen aan het verstevigen van de onderlinge verbondenheid tussen inwoners en zorgde tegelijkertijd voor promotie van Dalfsen in zowel regionale als landelijke media.

Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag van 2.500 euro gekoppeld en de Oranjevereniging Dalfsen wil dit steuntje in de rug gebruiken om ervoor te zorgen dat ook in 2015 (en in de daaropvolgend jaren) zoveel mogelijk straten en buurten versierd worden, zodat iedereen kan genieten van een feestelijk versierd dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.