oorlogsvoorwerpen ingezameld in ommen

In het Ommer Streekmuseum was zaterdag gelegenheid om spulletjes uit de Tweede Wereldoorlog in te leveren voor de expositie “Ommen 70 jaar bevrijd” die op 11 april begint. Ondanks de sneeuwval kwamen er heel wat mensen naar het museum. Zo werden granaatscherven gebracht van een bom die bij Laarbrug is ontploft, een ontstekingskist gebruikt bij het opblazen van de Vechtbrug, een oude radio, militaire helmen, een pilotenmuts en andere militaire kleding. Ook waren er bonkaarten, bonboekjes en kinderkleertjes gemaakt van stof van parachutes bij de ingeleverde spulletjes.

Het museum richt zich de komende maanden op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bezet door de Nazi’s en dat Nederland dan 70 jaar in vrede en vrijheid leeft. De tentoonstelling zal aandacht besteden aan diverse aspecten van de oorlog, zoals het verzet, kamp Erika, droppings, bombardementen en de bevrijding. Ook is er aandacht voor de vervolging van Joden en alle Ommer slachtoffers van het oorlogsgeweld.

De ‘inrichters’ van de expo zijn erg ingenomen met het ingeleverde materiaal. De voorwerpen gaan onderdeel uitmaken van de tentoonstelling die op 11 april begint. Wie niet in de gelegenheid is geweest om op de inleverdag te komen, maar wel voorwerpen beschikbaar wil stellen kan mailen met het museum: info@museum-ommen.nl waarna contact opgenomen wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.