Home / archiefcentraal / marienberg boekt simpele oefenzege

marienberg boekt simpele oefenzege

VV Mariënberg speelde zaterdagmiddag een oefenduel tegen Vitesse’63. In eigen huis won Mariënberg vrij simpel met 4-1 van de ploeg uit Koekange. Alfred Dorgelo stuurde ons onderstaand verslag.

De doelpunten werden keurig netjes verdeeld over de beide helften. Mariënberg ging na 45 minuten rusten met een 2-1 tussenstand en na anderhalf uur stond de uiteindelijke 4-1 oefenzege op het scorebord. Tegenstander Vitesse’63 had wel wat in de melk te brokkelen maar wist er nooit slagroom van te maken. Die kers op de taart was voorbehouden aan de thuisploeg die klaar lijkt te zijn gestoomd voor de tweede deel van de competitie.

Het was lang geleden dat Mariënberg en Vitesse’63 sportief de degens met elkaar kruisten. De laatste jaren timmert Vitesse’63 behoorlijk aan de weg en ook op de sociale media laten ze zich niet onbetuigd, althans op de voetbalzaterdagen komen de tweets als zoete broodjes onze tijdlijn binnen.

Roy Doek wist al vrij vroeg in de eerste helft te profiteren van de ruimte die hij telkens kreeg op links en schoot beheerst de 1-0 binnen. Even daarvoor had de bonkige aanvoerder van Vitesse’63 al geblesseerd de strijd moeten staken. Die balt hoogstwaarschijnlijk volgende week niet, waarvan akte!

Een snelle tegenstoot leverde Vitesse’63 de gelijkmaker op. Er werd achterin bij Mariënberg niet tijdig geschakeld en men ging pas lopen toen de bal al ver de middenlijn was gepasseerd. Maar vlak voor de theepauze herstelde André Plaggenmars de schade en tekende de 2-1 aan.

Na rust werd er aan beide kanten veel gewisseld, het kwam het spel niet altijd ten goede. Vooral onze gasten had een arsenaal aan spelers uit Koekange meegenomen die allemaal speeltijd werden gegund.

Een snoeiharde vrije trap kon nog half worden gekeerd door de invaller-keeper van Vitesse’63 maar vervolgens was het een koud kunstje voor Roy Doek om acrobatisch de 3-1 tegen de touwen te werken. Het was voornamelijk aan de doelman van de gasten te danken dat de score niet verder uitliep naar 6-1 of 7-1 want regelmatig stond hij verder succes in de weg.

Daan Brinks zorgde voor het slotaccoord met zijn prachtige 4-1. Wederom een nuttige oefenwedstrijd waarin trainer Mark Wagt naar hartelust kon wisselen. Zoals gezegd, de ploeg is klaar voor de ontmoeting komende week met SVV’56.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.