Home / archiefcentraal / leerlingen hoogengraven redden roofvogel

leerlingen hoogengraven redden roofvogel

Terwijl de meeste van zijn klasgenoten van CBS Hoogengraven in Stegeren in de pauze lekker met een bal aan het spelen waren, deed de elfjarige Jochem van Harten afgelopen maandag een opmerkelijke waarneming: een prachtige buizerd die stiekem tussen de struiken door een wandeling maakte. Zich realiserend dat dit niet de meest gebruikelijke manier van voortbewegen is voor een roofvogel, besloot Jochem het dier te observeren zonder het op te jagen en hij ontdekte dat de vogel een vleugel liet hangen.

Terwijl de vogel, gebruikmakend van zijn schutkleur, een prachtig verstopplaatsje had gevonden, besloot klasgenoot Ramon zijn vader, dierenarts Stroobosscher, te raadplegen. En zo gebeurde het dat drie kwartier later de dierenambulance bij CBS Hoogengraven arriveerde. Het gewonde dier liet zich makkelijk vangen en kon door de hulpverlener naar Roofvogel Opvangcentrum Barchem worden gebracht. Een dag later werd duidelijk dat de roofvogel na zijn verzorging en revalidatie over enkele weken weer uitgezet kan worden.

De gevleugelde bewoner van de bossen van Stegeren zal het zich waarschijnlijk niet realiseren, maar in plaats van een stille dood onder de struiken, zal de vogel straks in het voorjaar hoog boven de bomen weer trots zijn cirkels kunnen vliegen. Misschien wel met een knipoog naar Jochem en Ramon.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.