korfbal juventagoedeorde verliest van top

De eerste selectie van Juventa/GoedeOrde trad zaterdag aan tegen TOP uit Vroomshoop. De korfballers uit Hardenberg hadden de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verloren, maar ook tegen de huidige tegenstander was zowel op veld als in de zaal dit seizoen verlies geleden. Juventa/GoedeOrde was er dus alles aangelegen om aan deze negatieve resultaten een einde te maken. Dat lukte helaas niet.

Zoals verwacht opende TOP in de eerste minuut de score en binnen vijf minuten had Juventa/GoedeOrde een achterstand van twee doelpunten. Echter kwam Juventa/GoedeOrde beter in het spel en binnen twee minuten was de stand weer gelijk. Ook in dit eerste kwartier had TOP toch het betere van het spel en kon die ploeg uitlopen naar een stand van 2-5.

In het tweede kwart deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Door goed verdedigend werk werd er weinig gescoord en kon Juventa/GoedeOrde aan het eind terugkomen tot 5-7. Het beloofde daarom nog een spannende tweede helft te worden.

Juventa/GoedeOrde maakte deze verwachting in de eerste tien minuten meer dan waar. Na tien minuten spelen was het 10-10. Echter liet tegenstander zien dat het kwalitatief goed in elkaar steekt. Om van deze ploeg te winnen, hadden de spelers van Juventa/GoedeOrde zaterdag hun kwaliteiten moeten laten zien. Met een enkele uitzondering was dit niet het geval.

TOP had na vijftien minuten een verschil van drie doelpunten gemaakt. Trainer/coach Jaap Dam probeerde door het inbrengen van wissels het tij nog te keren, maar het mocht niet baten. Na twintig minuten was de wedstrijd gespeeld en was het voor de talrijke Juventa/GoedeOrde-aanhang niet meer spannend en werd de aandacht verlegd naar de binnenkomst van de eerste kampioenen van Juventa/GoedeOrde, namelijk het derde team. Het kwam het spel van Juventa/GoedeOrde in deze fase zeker niet meer ten goede. De wedstrijd werd daarna door Top uitgespeeld en afgesloten met een terechte stand van 12-17.

Volgende week heeft Juventa/GoedeOrde een uitwedstrijd tegen Regio’72 uit Vaassen. Voor menig Juventa/GoedeOrde-supporter zou het een geruststelling zijn als de winstpunten naar Hardenberg zouden worden meegenomen. Ondersteuning van talrijke supporters zou daarom mooi meegenomen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.