klaas smid de draad weer oppakken

Vaak zit je zo weer in het ritme van alledag en dan werden we plots opgeschrikt door de vreselijke gebeurtenissen in Frankrijk. De vrolijke start van het nieuwe jaar werd overschaduwd door deze aanslag. De gebeurtenissen waren aanleiding om vanuit verschillende achtergronden op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en het respect hebben voor elkaar.

Op Twitter zag ik een mooie tweet voorbijkomen: “Vrijheid van meningsuiting is voor mij dat je zo’n beetje alles mag zeggen of schrijven, beschaving is dat je dat niet altijd doet”. In de eerste raadsvergadering van 2015 werd stil gestaan bij de terroristische acties. Burgemeester Ahne verwoordde het treffend: “In het hart van de lokale democratie staan we stil bij vrijheid van meningsuiting en slachtoffers en nabestaanden”. De op de tafels liggende potloden symboliseerden het belang van een vrije pers.

En ja, dan pak je de draad weer op en ga je uiteindelijk weer over tot de orde van de dag. 2015 Ligt voor ons en in de gemeente Ommen is al weer veel te doen. De uitvoering in het sociaal domein inzake zorg en ondersteuning vraagt veel aandacht. Hopelijk gaat de voorzichtig ingezette positieve economische trend er ook voor zorgen dat weer minder mensen aan de kant hoeven te staan.

In het centrum is inmiddels gestart met de eerste werkzaamheden voor een geheel nieuw aanzicht en beleving. De 3D- presentatie van de inrichting van de Markt heeft al veel positieve reacties opgeleverd. U kunt deze trouwens bekijken op onze website. Ook veel positieve geluiden tijdens de twee reeds gehouden ontwerp-sessies met potentiële bewoners voor de nieuwe woonwijk de Vlierlanden. Tijdens de sessies is er veel enthousiasme om mee te denken aan de inrichting van de wijk.

Kortom, samen de schouders er onder om in Ommen te blijven werken aan een gemeente waarin het goed wonen, recreëren en verblijven is. Dan maken we er wat moois van.

Klaas Smid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.