iris en mirren voorleeskampioen ommen

Iris Slotman

Iris Slotman nam het in de middagsessie op tegen vijf andere kandidaten. Met haar spannende manier van voorlezen wist ze de deskundige jury onder voorzitterschap van Ank Kloosterman te overtuigen. “Ik zat helemaal in het verhaal” zo omschreef jurylid Rick van de Berg het aangrijpende fragment uit het boek Pesten doet pijn van Jan van der Poel. De jury was unaniem in haar beslissing. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

Mirren Bijker

In de avondsessie moest Mirren Bijker als vijfde voorlezen. Ze las voor uit Ontsapt uit Cel 13 van Jac Linders. Ze kreeg van de jury complimenten voor haar uitstekende stemgebruik, zonder stemmetjes te maken wist ze de spanning in het beklemmende verhaal prima op te roepen.Jurylid Madeleine Schutte was dan ook zeer te spreken over de prestatie van Mirren. Ook in de avondsessie complimenten voor de overige kandidaten, het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor-) gelezen.

Wild Card

Na afloop van de twee sessies besloot de jury alsnog een derde kandidaat aan te wijzen voor de regioronde op 5 maart in Ommen. Bente Hulst van OBS Het Palet voegt zich bij de twee andere kandidaten om Ommen te vertegenwoordigen. Haar komische fragment uit het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl eindigde maar een fractie achter de nummer één van de middagsessie. “Het was bijna een ex aequo, aldus de voorzitter van de jury, ze heeft zeker een wild card verdiend”.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een bos bloemen en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen een tas en een oorkonde. De petje-op-petje-af-quiz werd gewonnen door Vita van De Triangel en Wisse van het Koloriet. Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.