internationaal saxofoonkwartet in vilsteren

In het landgoedcentrum van Vilsteren treden op zondag 25 januari vier jonge dynamische saxofonisten op. Het Prossimità Saxophone Quartet speelt onder andere werken van Grieg, Nyman, Shostakovich en Piazzolla. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is 10 euro. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Het Prossimità Saxophone Quartet werd in 2013 opgericht door vier studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De vier saxofonisten zijn ieder afkomstig uit een ander deel van Europa. Ondanks hun verschillende oorsprong voelen de muzikanten zich nauw met elkaar verbonden door middel van de muziek. Hieruit is de naam Prossimità ontstaan, wat nabijheid betekent. Het kwartet bestaat uit: Martina Stückler-Oostenrijk (sopraansax) Jos Baggermans-Nederland (altsax), Julian Teltenkötter-Duitsland (tenorsax) en Miguel Angel Muñoz Béjar-Spanje (baritonsax). Het repertoire van dit jonge dynamische kwartet is zeer breed en gaat van transcripties van barokmuziek tot hedendaagse muziek, waarin het kwartet zijn verbondenheid met het publiek wil delen.

Het Prossimità Saxophone Quartet verzorgt regelmatig optredens binnen en buiten Nederland. Het is voor het eerst dat ze in Vilsteren te horen zijn. Een unieke kans dus, ook voor jongeren, om deze saxofonisten van nabij te kunnen meemaken. In het het sfeervolle landgoedcentrum van Vilsteren zullen zij werken van onder andere Grieg, Nyman, Shostakovich en Piazzolla laten horen.

Voorafgaand aan hun optreden kan men een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Het landgoedcentrum is vanaf 14.30 uur geopend. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgend landgoedconcert

Zondag 8 februari: 15.00 uur Willibrorduskerk, Slavisch Byzantijns Koor Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.