gordellozen en snelheidsduivels op de bon

De zeven andere bekeuringen hadden te maken met het overtreden van de maximum snelheid.

De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Dit terwijl het zicht en omstandigheden erg slecht waren door de vallende natte sneeuw. Tijdens de gemiddelde combi-meting over ruim 2700 meter werden pieken van 160 km/u waargenomen.

Noemenswaardig was ook een bekeuring die werd uitgeschreven op de Koloniedijk in Vinkenbuurt. Een MMBS (Motorrijtuig met beperkte snelheid), in dit geval een teruggekeurde VW Golf, behaalde een snelheid van 47 km/u, terwijl voor dit voertuig slechts 25 was toegestaan op de openbare weg. Bij een rijproef bleek dat er met de versnelling geknoeid was en dat de MMBS ruim 82 km/u kon rijden (gemeten met lasergun). Feitelijk kon hij nóg harder.

De eigenaar van deze wagen kreeg proces-verbaal opgelegd en hij krijgt een brief thuis in verband met het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Wanneer hij voor een derde keer wordt gecontroleerd en uit de rijproef blijkt dat het voertuig nog steeds 16 km/u of meer harder kan dan de toegestane snelheid van 25 km/u, wordt de MMBS in beslag genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.