geen geweld tegen hulpverleners

In het Vechtdal is er, voor zover bekend, tijdens de jaarwisseling geen geweld tegen hulpverleners geweest. Dat blijkt uit een indicatie van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Tijdens de jaarwisseling heeft het Openbaar Ministerie Oost-Nederland 76 zaken voorgelegd gekregen bij ZSM (snelle afhandeling van veelvoorkomende misdrijven), waarvan 61 zaken uit Gelderland en 15 uit Overijssel. Bij ZSM beslist het OM na overleg met politie, reclassering en slachtofferhulp zo snel en samenlevingsgericht mogelijk over de afdoening van zaken.

In tien zaken ging het om geweld tegen medewerkers met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel en brandweer), waaronder fysiek geweld, belediging en verzet bij aanhouding. Deze zaken vonden allemaal plaats in Gelderland, tussen 31 december middernacht en 8 uur ’s ochtends op 1 januari 2015.

In de helft van de zaken rond de jaarwisseling in Oost-Nederland heeft het Openbaar Ministerie een beslissing genomen, de andere helft is nog in onderzoek. Het gaat om diverse feiten, zoals geweld tegen personen en geweld tegen goederen. In Gelderland zijn op dit moment 7 zaken met een straf afgedaan door het Openbaar Ministerie en elf zaken zullen voor de rechter worden gebracht. In Overijssel zullen, voor zover op dit moment bekend, twee personen gedagvaard worden.

Vorig jaar werden bij ZSM in Oost-Nederland tijdens de jaarwisseling ruim honderd zaken voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.