Home / archiefcentraal / expositie van schilderijen jan riepma

expositie van schilderijen jan riepma

In het gemeentehuis van Dalfsen zijn van vrijdag 16 januari tot dinsdag 24 februari olieverfschilderijen te zien van Jan Riepma (1942). De meeste tentoongestelde werken hebben de landschappen van Salland als onderwerp. Maar ook schilderijen met landschappen uit onder andere Italië en Ierland worden getoond. De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openstelling van het gemeentehuis in Dalfsen. Deze zijn maandag van 8.30 – 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 08.30 – 16.30 uur en vrijdag van 8.30 – 15.00 uur.

Jan Riepma woont in Heino en is al tientallen jaren actief als hobbyschilder. In het begin schilderde hij met aquarel, na verloop van tijd ging hij schilderen met olieverf. Jan Riepma heeft zich in zijn hobby verdiept door onder andere een aantal jaren lessen te volgen aan Landstede. Hij heeft zich ontwikkeld tot een schilder van realistische landschappen en dorpsgezichten met heldere frisse kleuren.

In zijn werk valt op dat water een belangrijk element is in zijn schilderijen. Voorbeelden zijn het schilderij bij de zee bij de kliffen van Ierland, de rivier de IJssel, de plassen in de kop van Overijssel en de weteringen in het Sallandse landschap. Het landschap geeft hem inspiratie om het op doek vast te leggen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.