Home / archiefcentraal / drie keer goud voor pupillen stokvisdennen

drie keer goud voor pupillen stokvisdennen

Bij de Gewestelijke Kampioenschappen allround en marathon op de Scheg in Deventer was er maar liefst drie keer goud voor pupillen van de Stokvisdennen en werden er in totaal zeven plakken gescoord. C-pupil Loek van Vilsteren uit Zwolle mag zich nu zelfs in beide disciplines Gewestelijk Kampioen noemen. De schaatsers stuurden ons een verslag.

‘Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek werd bij de D-pupillen allroundkampioen. Beide heren wonnen beide afstanden in hun categorie en reden een persoonlijk record op de 300 meter. Van Vilsteren in 32,73 en de een jaar jongere Teunissen van Manen bijna net zo snel in 32,81. Bij het marathonkampioenschap voor de jeugd tot en met junior-C van Overijssel en Gelderland stond Mats ten Cate, ook uit Oosterbeek, samen met Van Vilsteren op het podium; hij behaalde het brons. B-pupil Mees Hulst uit Dalfsen kreeg in zijn categorie het zilver omgehangen.

Bij het allroundkampioenschap voor de jongens pupillen uit Overijssel en Gelderland was er verder zilver voor B-pupil Joep Wennemars uit Dalfsen en A-pupil Stefan Westenbroek uit Ommen. Westenbroek zette bovendien het zesde van acht mogelijke clubrecords op zijn naam met 1:32,08 op de 1000 meter. Hij heeft nu alleen de incourante afstanden 400 en 1500 meter nog niet verbeterd. Niels Wennemars, broer van Joep, was bij de D-pupillen de eerste naast het podium met een mooie vierde plaats. Grote pechvogels hier waren F-pupil Mads Teunissen van Manen, de broer van Rens, met een tweede plaats op de 100 meter in een pr van 15,40 en een val op de 300, en B-pupil Mees Hulst met een derde plaats op de 700 meter in een pr van 1:05,57, maar een val op de 500 meter. In het eindklassement werden zij respectievelijk vijfde en achtste.

De overige deelnemers allround en hun klassering zijn: C-pupil Mats ten Cate 7, B-pupillen Niels Meijer uit Zwolle 7, Lars Masman uit Giethmen 13, Bjorn Bos uit Windesheim 16, Sam te Wierik uit Dalfsen 18, Ties Eelman uit Heino 20 en Florian Ardesch uit Dalfsen 23 en A-pupil Sven Bos, net als zijn broer uit Windesheim, 18. Daarnaast werd ook nog het baankampioenschap mass-start over vier heats van 300 meter geschaatst door pupillen en junioren. Er waren in vier categoriën gouden plakken te halen; jongens en meisjes pupillen en jongens en meisjes junioren. B-junior Anke Breunis uit Oudleusen kreeg hier bij de meisjes junioren het goud omgehangen.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.