de groene musketiers wint koplopersloterij

De Groene Musketiers uit Lemelerveld is een van de winnaars van de koplopersloterij 2014 van Netwerk Duurzame dorpen. Netwerk Duurzame Dorpen houdt ieder jaar een ‘koplopersloterij’. Met deze ‘loterij’ willen zij de aangesloten dorpen en initiatieven belonen voor hun inzet, om van het dorp een duurzaam dorp te maken. De prijs is bedoeld om hiermee het dorp te inspireren, of om elkaar weer te ontmoeten en kennis te delen. De Groene Musketiers uit Lemelerveld is één van de winnaars van de koplopersloterij.

Ze wonnen een Diego Zonnesteek set. De kinderboeken gaan over Diego die samen met zijn vrienden strijdt voor een duurzame aarde. De Groene Musketiers zal de prijs ter inspiratie aan een school uit Lemelerveld overhandigen.

De achtergrond van deze prijs is dat Netwerk Duurzame Dorpen aan het einde van ieder jaar de dorpen beloont met een prijs voor het feit dat ze een waardevolle bijdragen leveren aan alle Nederlandse dorpen door hun informatie te delen zoals plannen, projectvoorstellen, filmpjes, draaiboeken, activiteiten en contactgegevens. Andere dorpen kunnen hiervan leren en op de ervaringen voortbouwen.

Op de website van het Netwerk zijn de initiatieven ingedeeld in 16 thema’s, van Afval tot Zorg. Of het nu gaat om grote ambitieuze projecten of om kleine eerste stapjes, het maakt niet uit: iedere stap telt. Momenteel doen 137 dorpen mee. De som van alle initiatieven samen maakt een groot verschil. Zo leveren lokale gemeenschappen met elkaar een bijdrage aan het oplossen van wereldproblemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.