dalfsenaar gaat muziekles geven in zuid afrika

Schoonhoven gaat van 12 februari tot 1 maart met de organisatie van World Music Box naar Zuid-Afrika.

“We geven de workshops zonder te spreken”, legt Richard uit. “Hierdoor wordt het diepe talent van de jonge mensen aangeboord en maakt het de kinderen weerbaar voor een goede toekomst. De doelstelling is naast muziekeducatie ook om de kinderen in beweging te krijgen en ze te laten zien dat er positieve dingen zijn waar ze goed in zijn of kunnen worden (talentontwikkeling). Afsluitend aan dit project is er een concert waarbij de lokale kinderen meespelen op voor hen gefabriceerde instrumenten. Deze instrumenten worden ook gebruikt tijdens de workshops en worden na dit project aangeboden aan de lokale scholen, opvangcentra en wijkaccommodaties in Zuid-Afrika.”

Pianomijl

Om het project mogelijk te maken, is er duizend euro nodig. “Om dit geld bij elkaar te krijgen verzorg ik een pianomijl, op 1 februari van 14.00 tot 22.00 uur. Deze mijl vindt plaats in Onder Ons in Dalfsen en is voor een breed publiek toegankelijk. De entree bedraagt 5 euro. Doel van deze marathon is dat er acht uur lang piano gespeeld gaat worden. Het getal acht komt van de vijf Engelse mijl, wat acht kilometer is. Het getal vijf staat symbool voor de uitstrekkende hand.”

Naast een aantal amateurmusici verlenen ook professionele muzikanten hun medewerking, bijvoorbeeld de zangeres Roos Blufpand, bastrombonist Jos Jansen en zangeres Carmen Hovestad met haar koor #Voices. Carmen en #Voices worden begeleid door de Ommenaar Alexander Klement. Op dit moment is Schoonhoven nog in onderhandeling met Sharon Kips, Nikki Kerkhof en Joan Franka. Wie een gift wil geven of wil sponsoren kan mailen naar R.Schoonhoven@mastermind4you.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.