Home / archiefcentraal / dalfsen denkt mee over rechterensedijk

dalfsen denkt mee over rechterensedijk

Ruim 1100 inwoners van Dalfsen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om deel te nemen aan het burgerpanel over de Rechterensedijk. Dat meldt RTV Oost.

De gemeente Dalfsen riep vorig jaar de inwoners op om mee te denken over hoe de Rechterensedijk tussen het NS-station en kasteel Rechteren veiliger gemaakt kan worden. Over de Rechterensedijk is namelijk veel te doen geweest in Dalfsen.

Vorig jaar december besloot de gemeenteraad van Dalfsen 120 bomen langs de smalle weg te laten kappen om het aantal ongelukken op de weg te verminderen. Het plan stuitte in Dalfsen op veel weerstand, omdat de bomen er al 150 jaar staan en de weg een bijzonder karakter geven.

Volksraadpleging

Het CDA vroeg naar aanleiding van de protesten tegen de kap om een volksraadpleging. Meer dan de helft van de stemmers heeft toen tegen de bomenkap gestemd en daarom moest Dalfsen op zoek naar een alternatief. De gemeente riep daarop de inwoners om hulp.

De meeste inwoners hebben in het onderzoek van de gemeente aangegeven dat veiligheid vooral voorop staat. De deelnemers aan het burgerpanel kregen elke keer zeven criteria zoals ‘veiligheid’ of ‘landschap’ voorgeschoteld en moesten aan geven wat ze het belangrijkste vonden. Ook gaven de meesten in het onderzoek aan dat ze voor een verbreding van de weg of het aanleggen van een aparte rijbaan zijn.

In november moet de gemeenteraad een besluit nemen over de weg.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.