Home / archiefcentraal / buurtsportcoach landstede welzijn de wijk in

buurtsportcoach landstede welzijn de wijk in

“De sociale cohesie in de buurt en wijk te versterken door middel van sport, dat is mijn doel”, vertelt buurtsportcoach Sven Dikkers. “Dit probeer ik te realiseren door bewegen voor en door kinderen (BSO en kinderen uit de buurt) te stimuleren, door middel van intergenerationele activiteiten met een sportief karakter (ouderen en kinderen/jongeren samen) wederzijds begrip tussen generaties te versterken, het bewegen voor en door jongeren te stimuleren en het toeleiden van buurtbewoners (jong en oud) richting structureel sporten bij een vereninging, bijvoorbeeld door clinics.”

De 25-jarige Dikkers, die de opleiding Sport en Bewegen in Zwolle heeft gevolgd en is sinds augustus onder de vlag van Landstede Welzijn actief in verschillende wijken in Ommen als buurtsportcoach. Dit project heeft als doel kinderen, jongeren en ouderen te stimuleren tot (meer) bewegen en gezonder te leven. Samen met de jongeren- en ouderenwerkers van Landstede Welzijn stelt hij een sport- en beweegprogramma samen voor deze drie doelgroepen. Elke maand komt elke doelgroep één tot twee keer aan bod met een activiteit. Naast het actief bewegen, worden er voorlichtingen ook gegeven over bijvoorbeeld gezonde voeding of valpreventie. Landstede Welzijn brengt per kwartaal een brochure uit, waarin de activiteiten die georganiseerd worden vanuit het buurtsportproject, beschreven staan. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Landstede Welzijn Ommen via 088 – 850 88 10 of mailen naar sdikkers@landstede.nl.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.