bruggen met naambordjes is dat nuttig

Wat is dat toch met al die overbodige verkeersborden tegenwoordig? Deze week was het weer raak. Dit keer bij Ganzepannerbrug tussen Dalfsen en Heino. Langs de N35 werd met een hoop bombarie een bord geplaatst. Een nuttig bord? Welnee! Een bord met de naam van de brug erop. Wie wil dat nu niet.

Met behoorlijk materieel werd het bord langs de weg geplaatst. Kosten nog moeite werden gespaard. Het verkeer moest er tijdelijk zachter door gaan rijden en werd om de beurt langs de plek geleid waar het naambord zijn plekje kreeg.

Maar wat staat er eigenlijk op? Nou, niet zoveel: ‘Ganzepannerbrug 1978 Rijkswaterstaat’. Dat die brug over zo heet, is in de omgeving al lang bekend. Daar is natuurlijk geen bord voor nodig. Maar de vele toeristen zullen in de toekomst waarschijnlijk wel massaal hun auto aan de kant zetten om niet alleen met de brug, maar ook met het naambord op de vakantiekiekjes te staan. Of niet natuurlijk.

We zijn overigens erg benieuwd of dit bord wél blijft staan met het oog op het ‘Welkom in Salland’-bord dat eind vorig jaar langs de N35 kwam te staan. Dat object werd binnen no-time weer verwijderd omdat omwonenden klaagden over een belemmerd zicht op de weg.

En wie denk dat dit de enige brug in de regio is die op een eigen naambordje kon rekenen, heeft het mis. Ook de brug over het Overijssels Kanaal in Raalte (ter hoogte van de Beaphar) kreeg een dergelijk naamplaatje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.