Home / archiefcentraal / wethouder smid van oud naar nieuw

wethouder smid van oud naar nieuw

Diepe indruk maakte de ramp met de MH 17. Voor de nabestaanden staat de Kerstviering in een geheel ander perspectief. In een dagblad lees ik een hartverscheurend interview met ouders die hun zoon bij de ramp zijn verloren. Zijn moeder wachtte in Bali tevergeefs op hem. Vol verdriet halen zij herinneringen op.

Hoogtepunten waren er ook. In een andere krant een interview met ouders van een dochter die deel uitmaakte van de Nederlandse voetbaldames die zich wisten te kwalificeren voor het WK.

Vol trots vertellen de ouders over de prestatie van hun dochter.

Twee heel verschillende interviews die aangeven hoe dicht leed en vreugde bij elkaar kunnen liggen.

Ook 2015 zal weer hoogte-, maar ook dieptepunten te zien geven. Kijk alleen maar naar alle rampspoed in onze wereld. Een wereld die ook voortdurend kleiner wordt. Zo is het leed van mensen elders in de wereld ook zichtbaar in Ommen bij de asielopvang op de Besthmenerberg. Tijdens de onlangs gehouden Open Dag realiseer je je nog eens wat het betekent om huis en haard te moeten verlaten en familie achter te moeten laten. Tegelijk is het hartverwarmend om te horen hoe de ontvangst in Ommen door de vluchtelingen wordt gewaardeerd. Al vormt de reden waarom deze mensen een toevlucht moeten zoeken een dieptepunt; de wijze waarop de Ommer gemeenschap reageerde op de opvang is een hoogtepunt in het afgelopen jaar.

Voor 2015 wens ik u veel hoogtepunten, maar ook en vooral gevoelens van verbondenheid met mensen die een steun in de rug nodig hebben.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Smid

Wethouder gemeente Ommen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.