werkzaamheden n34 ruim jaar later klaar

In eerste instantie was het doel deze weg in te richten als een 100 km/uur weg met ongelijkvloerse kruisingen, maar Provinciale Staten hebben eerder dit jaar besloten dat de N340 een 80 km/uur weg blijft met een aantal gelijkvloerse kruisingen. Dit heeft ook gevolgen voor de verkeersprognoses op de N34.

Gedeputeerde Staten van Overijssel gaan de intensiteit van het verkeer op de provinciale weg N34 opnieuw in beeld brengen. Ook de onderzoeken naar onder andere geluid, stikstof en het Milieueffectrapport worden aangepast. Deze werkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag.

Bestemmingsplannen

De uitkomsten van deze onderzoeken vormen de basis van de gemeentelijke bestemmingsplannen die naar verwachting in september 2015 opnieuw ter inzage worden gelegd. De reacties die de gemeente Hardenberg eerder heeft ontvangen op de bestemmingsplannen voor deelplan A (1 reactie) en deelplan B (17 reacties) die respectievelijk in maart/april en in juni/juli 2014 ter inzage hebben gelegen, worden beoordeeld en bij instemming verwerkt in de nieuwe bestemmingsplannen.

De afgelopen twee jaar hebben de provincie Overijssel en de gemeente Hardenberg in nauwe samenwerking met onder andere omwonenden en belangenorganisaties gewerkt aan het ontwerp voor een vlot en veilig tracé tussen Witte Paal en de grens met Drenthe. Dit ontwerp blijft in hoofdlijnen ongewijzigd, maar kan op basis van zienswijzen op onderdelen worden aangepast.

Het N34-plan is opgedeeld in twee tracés. Deelplan A loopt van het gedeelte van de J.C. Kellerlaan tot aan de Drentse grens. Deelplan B loopt vanaf de Witte Paal tot en met de J.C. Kellerlaan. Het complete plan voor de N34 voorziet in vier tunnels (bij de Willemsdijk, de Boshoek, de Pothofweg en Holthone), een ongelijkvloerse aansluitingen bij de J.C. Kellerlaan en een oversteek bij de Lentersdijk. De maximum snelheid gaat op het gedeelte Witte Paal-J.C. Kellerlaan omhoog van 80 km/uur naar 100 km/uur, zodat op het hele traject van Witte Paal tot Coevorden een maximum snelheid geldt van 100 km/uur. Verder gaat de provincie Overijssel alle verharde en onverharde oversteken afsluiten. Tenslotte wordt de rijbaan verbreed naar 8,50 meter en de bermen naar 8 meter.

Planning

Nadat de bestemmingsplannen door de gemeenteraad van Hardenberg zijn vastgesteld, start eind 2015 de aanbesteding, gevolgd door de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting is de vernieuwde N34 uiterlijk begin 2019 klaar.

Voor omwonenden en belanghebbenden met vragen over het project is er op dinsdag 9 december 2014 een inloopspreekuur van 14.30 tot 20.00 uur aan de Bosweg 2 in Heemserveen. Kijk voor meer informatie over de N34 op www.overijssel.nl/n34

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.