Home / archiefcentraal / vv avereest verliest topper van sc lemele

vv avereest verliest topper van sc lemele

De wedstrijd tussen VV Avereest en SC Lemele, die op papier een topper was in de vierde klasse D, bleek qua voetbal en spanning geen topper te zijn. Na een dik half uur spelen stond Lemele al op 0-2 en liet zien zeer bekwaam te zijn in een wedstrijd dood maken. Avereest kon verder geen vuist maken en zodoende verloor VVA de gedeelde koppositie. Lemele gaat volgende week als enige koploper naar de laatste wedstrijd van 2014. Daar ligt voor hen het herfstkampioenschap voor het grijpen.

Het eerste kwartier was afwachtend. Het spel bevond zich vooral op het middenveld en werd gekenmerkt door veel duels. Iets waar de kracht van Lemele ligt en niet van Avereest.

Na een kwartier spelen ging Jeroen Dijk namens de thuisploeg goed door op het middenveld, waarna hij na een ingooi Matthijs Platvoet de hoek instuurde. Platvoet haalde de achterlijn en gaf de bal strak voor de eerste paal waar Sven Ester inkwam. Zijn schot werd gepakt door de keeper. Vier minuten later had Sven Ester nog een schot voorlangs.

Aanvallend had Lemele weinig laten zien, totdat ze een kans op een presenteerblaadje kregen. Na een niet al te slimme uittrap van Dirk Bunk zette Remon Kleinlugtenbeld druk op Wouter Nouwels. Nouwels verloor de bal aan Kleinlugtenbeld op de punt van de zestien. De ervaren spits van Lemele wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de 0-1 onder Dirk Bunk door.

Avereest was van slag, het probeerde voetballend tot aanvallen te komen, maar het fysiek sterke Lemele won bijna elk duel en had de boel verdedigend goed staan. Een klein kwartier na de openingstreffer kreeg Lemele de tweede kans op een presenteerblaadje. Scheidsrechter van der Velde wees tot menig verbazing resoluut naar de penaltystip. Henri ten Kleij zette vervolgens koeltjes de 0-2 op het scorebord. Vlak hierna creëerde Lemele zelf haar eerste twee kansen; een kopbal ging voorlangs en een schot van 20 meter ging vlak over.

Met het inbrengen van de lichtgeblesseerde Marcel Dijk probeerde trainer Bart Ester bij VVA wat meer voetballend gewicht in de strijd te brengen in de tweede helft. Voor Lemele maakte het niet veel uit. Ze voelden zich prima in hun sas met de 0-2 voorsprong, waardoor ze een spelletje konden spelen wat hen uitermate goed ligt: De pot dicht houden en de tegenstander de uitdaging laten om erdoor te komen.

Lemele maakte de wedstrijd na de 0-2 al dood, dit was in de tweede helft niet anders. SC Lemele kreeg nog een paar kansen op de 0-3 en Avereest kwam niet in de buurt van de 1-2. Met het inbrengen van Dennis Klepke had VVA iets meer pit, maar Lemele stond achterin als een muur. In de blessuretijd kon Avereest het nog even proberen met elf tegen tien (rood Lemele), maar ook dit mocht niet meer baten.

Zaterdag 13 december speelt Avereest de laatste wedstrijd van 2014 in Nijverdal tegen SVVN.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.