vov helpt met gemeentelijke procedures

De Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) wil met de invoering van een ombudsfunctie de kloof tussen inwoner en politiek overbruggen. De ombudsfunctie werd door de VOV in het verkiezingsprogramma al aangekondigd, maar is nu een feit. De ombudsfunctie is door de VOV ook in het leven geroepen om de communicatie en interactie met de inwoners en ondernemers te verbeteren.

“Het is de bedoeling dat de ombudsfunctie dichtbij de mensen staat en makkelijk toegankelijk is voor alle inwoners en ondernemers in Ommen die vastlopen in gemeentelijke procedures, ontevreden zijn over beleid of zich onheus bejegend voelen”, vertelt Gerrit Middelkamp namens VOV. Inmiddels heeft de VOV voor de zeven verschillende werkvelden van de ombudsfunctie een consulent aangesteld. De consulenten van de VOV hebben een adviserende en raadgevende rol voor de inwoners en ondernemers in Ommen. ”U kunt bij de consulenten niet terecht voor het invullen van een bouwvergunningaanvraag, of het invullen van uw belastingaangifte, of het invullen van een subsidieaanvraag.”

De gekozen werkvelden binnen de ombudsfunctie van de VOV zijn (met tussen haakjes de namen van de consulenten):

– Sociale zaken (Esther Grotenhuis)

– Ruimtelijke zaken en Bouwen (Titus Prins)

– Jeugd en welzijn (Wendy de Jonge)

– Buitengebied en Agrarische zaken (Titus Prins)

– Recreatie en Toerisme (Daan Geurs)

– Financiën en Lokale Belastingen (Laura Veen-Sturris)

– Kunst en Cultuur (Daan Geurs)

Enkele voorbeelden waarvoor u de consulenten zou kunnen benaderen: als u bijvoorbeeld bij de gemeente vastloopt in uw verzoek voor een wijziging van het bestemmingsplan dan kunt u terecht bij de consulent Ruimtelijke zaken en Bouwen. Als u er met uw aanvraag voor huishoudelijke hulp met de gemeente niet meer uitkomt dan kunt u terecht bij de consulent Sociale Zaken. En wordt u naar uw oordeel niet goed behandeld door de gemeente bij een probleem over de afvalstoffeninzameling of afvalstoffenheffing kunt u terecht bij de consulent Financiën en Lokale Belastingen. “De consulenten zijn dus geen verlengstuk van de ambtenaren op het gemeentehuis, maar kunnen inwoners helpen als ze vastlopen in procedures of niet weten hoe iets moet worden aangepakt”, aldus de partijwoordvoerder.

“De afgelopen weken, kort na de start, hebben enkele van onze consulenten al goed werk kunnen verrichten op het gebied van Sociale zaken en Ruimtelijke zaken”, geeft Middelkamp aan. Je kunt de consulenten bereiken via het emailadres van de VOV: secretariaat@vov-ommen.nl of via het contactformulier op website: www.vov-ommen.nl onder het kopje Consulenten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.