von martels zijn wij er klaar voor

Het vertrouwen om deze positief te beantwoorden is volop aanwezig. Toch is enige toelichting zeker op zijn plaats.

Wij weten bij voorbaat dat een overgangsperiode naar een fundamenteel nieuwe manier van denken, werken en organiseren gepaard kan gaan met weerstand en onzekerheid. Het toekomstige beleid is veel meer dan voorheen gericht op preventie en tijdig signaleren. De ervaring uit het verleden leert immers dat als ondersteuning lang uitblijft en niet effectief wordt ingezet, uiteindelijk de maatschappelijke effecten groot zijn en de kosten hoog. Gebruik maken van de kracht van de samenleving is dé opgave voor de gemeenten de komende jaren. De grote uitdaging ligt in het vernieuwen, verbinden en vooral ook vereenvoudigen. We zullen stapsgewijs veranderingen moeten doorvoeren en bij incidenten, die onvermijdelijk zijn, toch koersvast blijven.

Genoeg kansen die we graag willen omzetten in daden. Gelukkig kunnen we voortbouwen op ervaringen en gebruik maken van de kennis en expertise van welzijnsinstellingen en zorgaanbieders.

Uiteindelijk zullen we het toch samen moeten doen!

Maurits von Martels

m.vonmartels@dalfsen.nl

Twitter: @mvonmartels

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.