Home / archiefcentraal / veldzicht blijft psychiatrische kliniek

veldzicht blijft psychiatrische kliniek

Transfore, onderdeel van de Dimence Groep, realiseert per 1 januari 2015 een forensisch psychiatrische kliniek (fpk) op het terrein van FPC Veldzicht. De samenwerking tussen beide partijen in de forensische keten wordt op 7 januari 2015 bekrachtigd door het ondertekenen van een overeenkomst.

Transfore heeft verschillende opties van huisvesting overwogen. Daarbij is de keuze op FPC Veldzicht gevallen. Doorslaggevend zijn de gebouwen en het terrein van Veldzicht, die voldoen aan de eisen voor een fpk. In Veldzicht kunnen de patiënten van de fpk een beroep doen op de medische dienst (huisarts, tandarts) en gebruik maken van de mogelijkheden die op het terrein van Veldzicht aanwezig zijn voor het aanbieden van een zinvolle dagbesteding. De medewerkers van Veldzicht zijn bekend met de psychiatrische problematiek van de patiënten van de fpk waardoor de patiënten zich veilig en geaccepteerd zullen voelen, ook buiten de fpk.

Veldzicht transitie

De rijksopdracht, voortkomend uit het Masterplan van staatssecretaris Teeven, is dat FPC Veldzicht een psychiatrisch en forensisch ziekenhuis wordt, met plek voor 154 patiënten, van wie het merendeel vreemdeling is. Tegelijkertijd krimpt de organisatie en verdwijnen de tbs-plekken grotendeels. Hierdoor komen gebouwen leeg te staan.

fpk Oost-Nederland

Per 1 januari 2015 start Transfore met de forensisch psychiatrische kliniek in Veldzicht. De intentie is om de huisvesting voor minstens drie jaar in te zetten. De Dimence Groep heeft de opdracht vanuit het Ministerie om in Oost-Nederland een forensisch psychiatrische afdeling en een forensisch psychiatrische kliniek te realiseren. De forensisch psychiatrische afdelingsplekken worden ingevuld op locaties van de Dimence Groep in Deventer en Almelo.

Voor de fpk-plekken zocht Transfore de afgelopen tijd naar een geschikte locatie, waarbij FPC Veldzicht in Balkbrug al snel in beeld kwam. De voorbereidingen van de inhuizing van Transfore zijn in volle gang. Veldzicht en Transfore zorgen er gezamenlijk voor dat per 1 januari 2015 de nieuwe patiënten in de fpk kunnen instromen en de samenwerking vorm kan krijgen.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.