Home / archiefcentraal / veel bezoek op open dag besthmenerberg

veel bezoek op open dag besthmenerberg

De opvanglocatie voor asielzoekers Besthmenerberg in Ommen hield zaterdag een open dag. Twee maanden na de opening wilde het COA geïnteresseerden nader kennis laten maken met de wijze waarop de opvang in Ommen georganiseerd is. Van die mogelijkheid maakten veel mensen gebruik.

De medewerkers van het COA lieten bezoekers via een georganiseerde rondleiding zien hoe de opvang er nu uit ziet, hoe de bewoners leven en wat hun dagelijkse activiteiten zijn. De vrijwilligers die betrokken zijn – en dat zijn er vee- lieten hun kledingwinkel zien. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen aan de medewerkers van het COA en andere organisaties die betrokken zijn bij de asielprocedure zoals Vluchtelingen Werk Nederland en over gezondheidsaspecten aan het GCa, dat de gezondheidszorg voor asielzoekers regelt.

Jonge bezoekers konden zich vermaken in de speeltuin.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.