van leeuwen rust ruimte en groen

Een goede opkomst als je bedenkt dat er zo’n 460 personen zich afgelopen jaar nieuw hebben ingeschreven. Mensen overal vandaan en op de vraag “waarom bent u in Dalfsen komen wonen”, volgde het bekende antwoord “vanwege de rust, de ruimte, het groen en de vriendelijke mensen”.

De inwoners van onze gemeente worden dus door buitenstaanders als vriendelijk ervaren. Men zegt elkaar hier goedendag. Doet me denken aan de film “Crocodile Dundee” , waarin Mick Dundee wandelend in New York iedere passant vriendelijk begroet. Onbegonnen werk lijkt het, echter hij houdt stug vol.

De nieuwe promotiefilm werd vertoond met als achtergrondmuziek het Dalfser liefdeslied, dat besluit met de woorden: “Ik ben blij dat ik zeggen kan dat ik een Dalfsenaar ben!” De tekst van het lied sluit prachtig aan bij de beleving van rust, ruimte en groen. Vervolgens kwamen de vragen uit het publiek, waarom er hondenbelasting is, waarom het afval maar eenmaal per maand wordt opgehaald en wanneer er glasvezel komt in het buitengebied? Zaken die de inwoners direct treffen. Onderwerpen ook waar het gemeentebestuur serieus mee bezig is. Aan het eind was de slotconclusie: het is fijn om in de gemeente Dalfsen te wonen. Collega Agricola stelde nog eens dat het een triple G gemeente is: de Goedkoopste (in Overijssel) de Groenste (dorp van Nederland) en we voelen ons heel Gezond.

De rust die de bewoners bedoelen is volgens mij naast landelijke rust ook vooral geestelijke rust. Immers in de dagelijkse praktijk is het niet echt rustig te noemen. Er zijn het afgelopen jaar twee (!) Kulturhuzen opgeleverd. De koning heeft er één geopend en de voorbereidingen daarvan zorgden voor heel veel hectiek. Het Waterfront is in volle ontwikkeling. Het Kroonplein wordt opnieuw ingericht en de brug ondergaat een metamorfose. De voorbereidingen voor het Middengebied in Nieuwleusen gaan hard. Voor de N340/377/348 en N35 staat het nodige op stapel, met grote gevolgen voor de infrastructuur en economische ontwikkelingen. Last but not least de drie decentralisaties in het sociale domein, die veel tijd en aandacht vragen.

We leven in een drukke tijd en dan is het goed om de geestelijke rust te bewaren. Nu nog even doorbijten de komende weken en dan mogen we weer Kerst gaan vieren. Een feest van licht, vreugde en bezinning (geestelijke rust). Die rust wens ik u en ons allen toe. Of zoals Sinterklaas het stelde: “Makkers staak uw wild geraas.”

Ruud van Leeuwen

Wethouder

r.vanleeuwen@dalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.