van leeuwen een bewogen jaar

Het jaar begon zoals alle andere, hoewel het was een zeer zachte winter en alle ijs- en sneeuwliefhebbers werden ernstig teleurgesteld. Toen kwamen de gemeenteraadsverkiezingen en na een traject van onderhandelingen, kwam fractievoorzitter Jos Ramaker met de vraag: “wil jij wethouder worden voor ons, op de post van Evert Goldsteen (onder andere financiën).” Dit had ik niet direct verwacht. Ik had gehoopt op een derde en mogelijk laatste termijn als raadslid, maar dit niet. Een geweldige nieuwe uitdaging, die ik heb aangepakt.

Stel je voor je hebt 34 jaren voor dezelfde baas gewerkt: AOC de Groene Welle in Zwolle en op 19 mei word je geïnstalleerd door de burgemeester tijdens een raadsvergadering tot wethouder. Het verandert je leven diepgaand. Een hectische periode volgde, want al heel snel stond de voorjaarsnota op de agenda. Mede dankzij de goede steun van de afdeling, de eigen fractie én zeker ook de CDA fractie, onze coalitie partner, verliep het in goede harmonie. Je maakt kennis met veel nieuwe mensen, andere beleidsterreinen en collega’s van buurgemeenten. Het blijkt een wereld te zijn met een geheel eigen dynamiek, echt anders dan het raadlidmaatschap.

Ook het beeld van de ambtenaar die niets uit zou voeren, wil ik graag rechtzetten. Er gebeurt juist heel veel in en buiten het Gemeentehuis. Buiten is voor u direct zichtbaar, want de wijkteams zorgen er voor dat de omgeving netjes is en goed wordt onderhouden. Degenen onder u die wel eens een klacht of een vraag hebben gehad, weten maar al te goed hoe snel er wordt gereageerd. Binnen is wellicht minder zichtbaar voor u, maar u kunt me geloven, ook daar wordt flink doorgehaald. Waar mogelijk worden procedures ingekort. Er wordt meegedacht met initiatieven over hoe zaken wél kunnen worden geregeld, in plaats van niet. Soms kan iets echt niet en dan zeggen we dat ook. Er wordt geprobeerd snel, helder en transparant te werken. Dat is goed voor u en dat is goed voor mij, want ik word er op aangesproken. Enerzijds door de Raad in haar controlerende taak, anderzijds door u, de inwoner van onze prachtige gemeente Dalfsen.

Bij vrijwel ieder contact dat ik heb met mensen van buiten onze gemeente, gaat het over dat laatste, hoe mooi Dalfsen is. Laten we met zijn allen proberen dat ook zo naar de toekomst te houden en er met zijn allen voor te gaan. Ik wil nog even terugkomen op het begin van dit stukje, want dat lijkt mij een mooie gedachte voor 2015. Gisteren las ik in de boekwinkel een bordje: “Volg je hart, want dat klopt altijd”.

Ruud van Leeuwen

Wethouder gemeente Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.