Home / archiefcentraal / usv officiele winterkampioen

usv officiele winterkampioen

Mariënheem heeft niet kunnen winnen van USV. De ploeg uit Nieuwleusen was met 3-0 te sterk. Dit betekent dat de ploeg koploper is in de vijfde klasse A. Mariënheem daarentegen staat op de derde plek, maar lijkt niet te kunnen aansluiten met koplopers Heracles en USV.

In de twaalfde minuut kwam de ploeg uit Nieuwleusen al op voorsprong. Een goede steekpass van Frank Kuiper werd knap binnen gewerkt door Rick Timmerman. Hij wist met een diagonaal schot de verre hoek te bereiken.

Nog voor het eerste half uur wist USV de marge te verdubbelen. Een scrimmage voor de goal van Mariënheem werd binnengeschoten door Chiel de Weerd. Deze goal viel ongelukkig voor de ploeg van Brinkman, maar onverdiend was het niet. USV bracht veel meer strijd en was een stuk feller in de duels.

In de tweede helft nam USV wat gas terug. De ploeg liet de gasten wat meer komen, maar behield het heft in eigen handen. Pas in de 81e minuut wist de thuisploeg dan ook op 3-0 te komen. De definitieve beslissing kwam van de voet van Leon Kooiker. Hij had daarbij wel hulp nodig van de keeper uit Mariënheem, hij maakte voor de goal een blunder.

Beide partijen doen goed mee in de bovenste regionen van de ranglijst. USV is lijstaanvoerder en dus ook de officiële winterkampioen. Heracles staat op een tweede plaats en wordt gevolgd door Mariënheem. Het verschil tussen de nummer één en drie is vier punten. De ploeg van Brinkman heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

In de 5e klasse A wordt er op 18 januari weer gevoetbald. USV speelt de topper tegen Heracles. Mariënheem neemt het een week later in eigen huis op tegen laagvlieger Langeveen. De wedstrijden worden om 14.00 uur afgewerkt.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.