uitgebrande schuur hoorde niet bij computerzaak

De grote brand die vrijdag aan de Gasthuisstraat in Ommen uitbrak, woedde niet in een schuur die bij de computerzaak in die straat hoorde. In eerdere berichtgeving werd dit wel als zodanig beschreven, maar de brand verwoestte een schuur naast de computerzaak. Die van de buren dus.

Jannes en Linda Vos van de bewuste zaak Voscomtronics lieten dat weten aan Vechtdal Centraal.

“Tweede Kerstdag om 13.13 uur ontvingen wij een inbraakmelding van de alarmcentrale”, vertellen de twee hun verhaal. “Via IP-camera’s konden wij vanuit huis zien wat er in de winkel aan de hand was. Tot onze grote schrik stond ons pand vol met rook en zagen wij hoe de brandweer onze glazen toegangsdeur had ingeslagen om binnen te kunnen komen.”

In vliegende vaart reden Jannes en Linda naar hun bedrijf. Daar aankomen bleek alles al afgezet en was de brandweer volop bezig met blussen. “De brand bleek ontstaan te zijn in de schuur van de buren. Deze is volledig uitgebrand. De schuur waar de brand ontstaan is grenst direct aan ons bedrijfspand en is van een particulier. Het ging dus niet om onze opslagruimte.”

Op het nippertje heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand over zou slaan. “Naast schade aan ons bedrijfspand, heeft ook de schuur van een particulier aan de andere kant veel schade opgelopen. Gelukkig is het beperkt gebleven tot materiële schade”, aldus Jannes en Linda.

Nadat de brand geblust was en de meeste rook verdwenen was, mochten de eigenaren van Voscomtronics naar binnen om de schade op te nemen. “In eerste instantie hoop je dat het allemaal wel meevalt, maar al snel bleek dat met name de roet veel schade had aangericht. Kalshoven dienstverlening was snel ter plaatse om de inventaris uit het pand te halen. We zijn tot tien uur ’s avonds bezig geweest met onder andere het opruimen van bluswater om meer schade aan inventaris en het pand te voorkomen.”

Zaterdag hebben de twee een groot deel van de dag om de tafel gezeten met de verzekering en samen met hen een plan van aanpak gemaakt. “De nieuwe voorraad is inmiddels besteld, en we kunnen gewoon doordraaien. De eerste dagen zal dit nog aan de Varsenerstraat 8h zijn. Wanneer de schade aan het pand niet te herstellen is zonder weinig overlast voor onze klanten zullen wij ons tijdelijk elders vestigen. Er is al een geschikt pand voorhanden waar wij ons indien nodig tijdelijk kunnen huisvesten. Meer info hierover zal op Facebook en op onze website te vinden zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.