uit hei en dennen waar we naar toe in 2015

We naderen het einde van dit jaar en iedereen blikt op z’n eigen manier terug op 2014. Helaas hebben we goede vrienden verloren, waar we intens verdrietig om zijn. Maar ook was het een jaar van vele mooie belevenissen met familie, vrienden en kennissen. Onze familie is dit jaar gezond gebleven, er zijn kinderen geboren, er is en wordt getrouwd, we hebben alle redenen om heel dankbaar terug te blikken en vooral naar de toekomst uit te kijken.

Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe, zong Wim Kan in een grijs verleden. Geen idee, we hebben geen plannen en hopen slechts, dat we gezond met iedereen die ons dierbaar is het jaar 2015 zullen beleven. Ouder worden en zijn, geeft enorme rust in je leven. Onze kinderen willen nog van alles en zijn druk met werk en kinderen. Er wordt opgebouwd, gewerkt en gezorgd voor huis en gezin. Vanuit ons “bejaarde” perspectief worden we al moe bij de gedachte, wat zij allemaal nog moeten. Je zou willen roepen “Geniet van je leven van NU, en kijk niet te ver vooruit, want dit is je beste tijd, samen met kinderen, besteed er aandacht aan en verlang niet naar “straks”als hij/zij zit, loopt, naar de crèche kan, naar school, zwemdiploma, voetbal, tennis, paardrijden etc.”

Wat berouw ik de tijd van weliswaar grote successen, maar veel te weinig aandacht voor de belangen van mijn kinderen. Ja, dat is later allemaal veel beter geworden, vooral omdat ik op jonge leeftijd met pensioen kon.

Er kwamen jaren van herstel en veel tijd voor hen. Maar herkent u ook foto’s van vroeger van de kinderen, waarbij je je nauwelijks realiseert hoe het toen voelde. Ik kan niet zonder weemoed en schuldgevoel naar de kinder- en jeugdfoto’s kijken. Waarom was ik zo ongeduldig en haastig, ja, ik weet wel, ik was vader en moeder tegelijk en had een bedrijf dat gerund moest worden. maar toch!

Gelukkig zie ik al veel jonge ouders die maar vier dagen werken, zodat de kinderen in ieder geval vier van de zeven dagen bij hun ouders zijn. Er zijn ook schatten van grootouders die dat vaak over nemen. Hulde voor hen.

De jeugd heeft de toekomst en wij mogen daar naar kijken, in alle rust (hopen we). Ik wens u allen een gezond, mooi en gelukkig nieuwjaar, PROOST 2015.

Antoinette

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.