Home / archiefcentraal / uit hei en dennen stichting k vriendelijk

uit hei en dennen stichting k vriendelijk

Op Facebook en in de krant las ik een artikel over de Stichting K-Vriendelijk in Ommen. Nooit van gehoord, K-Vriendelijk. Toch wilde ik daar iets meer over weten, en zo kwam ik per Facebook in contact met Ben. Daaruit resulteerde een afspraak, dus ik vroeg om het adres. Op het Vrijthof waren ze te vinden, ik weet niet waarom, maar ik verwachtte een schimmige behuizing met een soort jeugdherbergvader, die voor wat mensen zorgde die uit de boot gevallen waren.

Nee hoor, een moderne locatie met ijverige mensen, die flink aan het werk waren. Ben bleek een gedreven mens te zijn, waar de energie en liefde voor de mens van af spatte. Zijn verhaal was glashelder en riep emoties bij me op. Voor de komende jaren is weer minder geld beschikbaar voor begeleiding binnen- en buiten de thuissituatie voor mensen met psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid. Zij dreigen thuis te moeten blijven.

Nu kunnen we aan de idealen die de Stichting K-Vriendelijk bijdragen door Vriend te worden van deze Stichting. Iedereen kan een (eenmalig) bedrag doneren, dat kan variëren van kleine tot grote bedragen. Er is ook een mogelijkheid d.m.v. materialen en/of diensten kosteloos bij te dragen.

Ik heb de gelegenheid gehad om met Ben bij jonge mensen te komen, die beschermd wonen en begeleid zelfstandig wonen. Zij huren modern gebouwde appartementen, die ze zelf onderhouden. De meesten leren een beroep en werken daarbij. Wat me het meeste opviel bij alle jongeren? Ze waren enthousiast, leergierig, zelfverzekerd en zo enorm schoon op hun behuizing. Ik kwam toch echt onverwacht. Ben komt nooit zo maar binnen, eerst wordt gebeld en niet één van hen vond het vervelend dat ik er bij was.

Was ik verrast? Veel meer dan dat. Ik kon m’n ogen niet geloven. Jonge mensen, die drie jaar daarvoor nauwelijks buiten durfden te komen, geen enkele structuur in de dag hadden, die psychiatrische patiënt waren, nooit een veilige thuishaven hadden, zo veel mensen, die nu door alle kundige begeleiding zo zelfstandig zijn geworden. Je eigen geld verdienen geeft ze enorm veel zelfvertrouwen, ze hebben een toekomst, ze zijn belangrijk, ook in eigen ogen.

Met onze hulp kunnen ze veel mensen helpen. We kunnen hen helpen met een bijdrage die bij jezelf past. Ik ga dat uiteraard doen, samen met Gerrit. Stap eens binnen, je komt gelouterd naar buiten, blij om te kunnen bijdragen aan deze mooie Stichting K-Vriendelijk. Bankrekeningnummer 463591178 ABN-Amro onder vermelding van DONATIE

(aftrekbaar van belastbaar inkomen)

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.