uit hei en dennen inbraak

Nou hebben ze toch bij ons ingebroken. ‘s Avonds tegen zessen vertrok ik naar een naburig restaurant om daar met onze zonneclubdames heerlijk te dineren. Ik zat nauwelijks aan tafel, of er werd gebeld door de beveiligingsdienst, dat er alarm was afgegaan bij ons en ik naar huis moest komen. Binnen een minuut stond ik voor de deur, waar de bewakingsdienst en onze alerte buurman mij al opwachtten. Ook de politie kwam direkt om het huis te inspecteren en de ravage op te nemen. Petje af voor de snelle verschijning van zowel bewakingsdienst alsook Politie. Het is dus echt zo hè, DE POLITIE IS JE BESTE KAMERAAD.

De politie en rechercheurs waren onder de indruk van onze beveiligingen en snelle optreden van alarmdienst en bewakings opvolging. Ook een compliment voor onze beveiliging van deuren, ramen en kozijnen. Uiteraard gaan we dat met ondersteuning van politie en bewaking verder uitbreiden en op de nieuwste ontwikkelingen aanpassen.

Daar sta je dan hè, te wachten tot je in je eigen huis mag binnen komen. Natuurlijk moeten de sporen zichtbaar blijven en als de bewoner er dan tussen door struint is er al veel verloren. Hoe het er uiteindelijk uitzag? Onbeschrijflijk, twee deuren totaal versplinterd, door middel van een koevoet. De inbreker had de pech veel te lang bezig te zijn om die twee massieve deuren, voorzien waren van veiligheidsmaatregelen, open te breken. Het snerpende alarm werkt dan ook op z’n zenuwen, want het stopt niet. Onverrichte zaken is hij dus gevlucht.

De erg attente politiemannen maakt hun rapport op, terwijl ik een kopje koffie voor ze ging maken. Ja, ze lustten ook wel een lekkere koek van ten Brinke, en zo werd het even wat gemoedelijker. Of ik iemand van Slachtofferhulp wilde spreken. Wat??? Ik heb in mijn bedrijf heel wat keren een dergelijke toestand meegemaakt en al ben ik nu 70 jaar wil dat niet zeggen, dat ik mijn “mannetje” niet sta. Kom nou!!! Nou ja, ze moeten dit altijd aanbieden.

Ik heb onze aannemer gebeld, die een timmerman stuurde om ons pand weer te voorzien van zware platen, tot er weer nieuwe hardhouten deuren in komen. Nee, leuk is het niet, het geeft een naar gevoel, dat iemand op die manier je huis binnen wil komen om je te beroven van geld, pasjes en/of sieraden. Dat zijn de artikelen die ‘ze’ zoeken volgens de recherche. Medeburgers, blijf voorbereid op inbraak!

Antoinette

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.