u zijt wellekome in tinnen figuren museum

Volwassenen en kinderen zijn van 13 december tot en met 4 januari van harte ‘Wellekome’ op de gezellig gevarieerde kersttentoonstelling van het Tinnen Figuren Museum, Markt 1, Ommen. Dit jaar overheersen tinnen kerstfiguren en – versiering de tentoonstelling.

Veel van deze figuren zijn afkomstig van tinnegieterij Wilhelm Schweitzer uit Diessen am Ammersee. Deze ambachtelijk gieterij is één van de oudste ateliers van tinnen figuren.

In 1796 stichtte goudsmid Adam Schweitzer zijn tinnegieterij. Van Sollnhofer leisteenplaten die van de bouw van de Diessener kloosterkerk waren overgebleven maakte Adam gietvormen van heiligenfiguren en amuletten voor pelgrims naar de bedevaartsplaatsen rond de Ammersee.

Koninklijke kerstfiguren

Adams kleinzoon, die voor het gemak ook Adam (1855-1914) heette, was een zeer begaafd graveur en tinnegieter. Hij bedacht de beroemde en unieke filigraan tinnen figuren waarmee de Beierse koning Ludwig II de kerstbomen in zijn paleizen in München en Neuschwanstein liet versieren.

Deze antieke kerstversiering van koning Ludwig II vult een belangrijk deel van deze tentoonstelling, tezamen met latere kerstversiering van de nog steeds bedrijvige tinnegieterij Wilhelm Schweitzer en van andere gieterijen.

Activiteiten voor de jeugd

Kinderen kunnen tinnen kerstfiguren beschilderen. Kijk voor een actueel overzicht van het aanbod op www.tinnenfigurenmuseum.nl. Reserveren is noodzakelijk en kan via kantoor@tinnenfigurenmuseum.nl of 0529-454500 (tijdens de tentoonstelling tussen 11.00 en 15.00 uur). Er is beperkt plaats, dus reserveer tijdig

Kerstsfeer

Het hele museum is gedurende de tentoonstellingsperiode in kerstsfeer gehuld. Deze feestelijke aankleding maakt een bezoek aan het museum tot een must voor jong en oud.

Weet wat je viert

Laat u tijdens uw bezoek aan ‘U zijt Wellekome’ verrassen door de verhalen over eeuwenoude tradities van onze winterse feestdagen van St. Maarten, St Nicolaas, Kerst en Drie Koningen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.