the passion ommen december

Het is december, een feestelijke maand. De feesten kennen een lange lange traditie. Het Sinterklaasfeest werd bijvoorbeeld in de veertiende eeuw al gevierd. Het was toen, en nu nog steeds, voornamelijk een periode van geven. Minder bedeelden kregen voedsel en geschenken en ook werden er speculaaskoeken weggegeven.

Het bestuur van The Passion Ommen wil ook graag geven. Vorige week is er een filmpje opgenomen van alle zeven bestuursleden. Hier hebben zij een gezamenlijke motivatie uitgedragen, waarom zij dit evenement willen organiseren. In deze motivatie, opgesteld door voorzitter Albert Holtvluwer (23) en aangevuld door de rest, komt duidelijk naar voren dat zij dit niet voor zichzelf doen, maar voor de ander, ze willen graag geven.

Albert vertelt: “We willen laten weten dat Jezus ook voor jouw zonden, jouw pijn en jouw verdriet aan het kruis is gestorven. We hopen dat onze passie voor Jezus ook jouw passie mag worden. Daarom zetten we onze talenten ook graag in om The Passion te organiseren. We geloven dat God iedereen zijn eigen talenten geeft en we vinden het prachtig om ons samen in te zetten.”

Penningmeester Jeroen Grootens (23) geeft aan dat hij anderhalf jaar geleden al enthousiast was geworden van de landelijke Passion. Toen het idee ontstond om een lokale variant te organiseren was hij er dan ook meteen bij: “Ik zag dit als een leuke uitdaging en wou hier graag mee helpen. Nu ben ik penningmeester en dit vind ik leuk om te doen. Het is mooi om op deze manier bezig te zijn met het geloof. Ik hoop dat wanneer de Passion in Ommen plaatsvindt, dat er ook veel mensen op afkomen zodat we mensen kunnen aanraken met het geloof.

Het filmpje met de gezamenlijke motivatie van het bestuur kunt u bekijken op de site (www.passionommen.nl) of de facebookpagina (www.facebook.nl/passionommen). Op deze sites kunt u ook alle vorderingen bijhouden. De motivatie van de andere bestuursleden volgt in de komende columns!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.