stadsboerderij verhuist naar hertenkamp

De nieuwe locatie is in goed overleg tussen de Stichting Stadsboerderij, de gemeente en het Vechtdal College tot stand gekomen. De direct aanwonenden van het hertenkamp zijn over het voornemen geïnformeerd . Halverwege januari volgt nog een informatieavond. Wethouder Scheele licht de locatiekeuze toe: “De stadsboerderij en het hertenkamp vormen een logische combinatie. Daarnaast is het een waardevolle aanvulling op het aangrenzende wandel- en fietsnetwerk bij Het Laer. Het terrein zelf is goed ontsloten en ook met betrekking tot wet- en regelgeving zijn er geen obstakels. Omdat het hertenkamp gemeentelijk eigendom is, kunnen we snel handelen.”

Uitvoering

In overleg met Het Oversticht is een voorlopig ontwerp opgesteld van de nieuw te bouwen Stadsboerderij. Na de aanbesteding wordt het gebouw uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het gehele perceel van het hertenkamp wordt gelijktijdig met de nieuwbouw opnieuw ingericht en aan de bestaande objecten wordt onderhoud gepleegd. De kosten van de verplaatsing zijn voorzien binnen het krediet voor de nieuwbouw van de school dat de gemeente reeds beschikbaar heeft gesteld. Verder gaat de Stichting Stadsboerderij via sponsoring geld inzamelen waarmee de kosten van de verhuizing, de inrichting en installaties van de stadsboerderij en de buiteninrichting wordt bekostigd. In de nieuwe situatie komt het beheer van het hertenkamp onder de vleugels van de stichting. Voor de bouw van de boerderij is een planologische wijziging noodzakelijk . Het college vraagt in januari aan de raadscommissie om de procedure hiervoor te mogen starten. In de eerste week van de ter inzagelegging volgt een informatieavond. Zonder oponthoud start de bouw van de stadsboerderij in juni 2015 en kan in het laatste kwartaal van 2015 de stadboerderij verhuizen naar de nieuwe locatie.

Samenwerking

Wethouder Scheele: “Een prachtige bijkomstigheid is dat de Stichting Stadsboerderij een intentieverklaring heeft gesloten met de bijenvereniging, de OKPV (Ommer Konijnen- en Pluimvee Vereniging) en Natuur en Milieu waaruit de wens tot een verdergaande samenwerking is uitgesproken. Met name op het gebied van de organisatie van activiteiten en educatie ontstaan voordelen en kansen om een bredere doelgroep te bedienen. Daarnaast biedt de samenwerking kansen om de exploitatie te versterken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.