smid luisteren naar elkaar

Het afgelopen jaar werden de contouren van het vernieuwde centrum van Ommen steeds beter zichtbaar. Gelukkig waren de oh’s en ah’s niet van de lucht. Ook het komende jaar gaan we hier mee verder. Zo zijn de plannen voor de Markt al gepresenteerd en gaat in januari de schop de grond in. Ook worden de Vechtoevers verder aangekleed. 2015 wordt eveneens het jaar waarin we starten met de nieuwe woonwijk De Vlierlanden. Een plan met een ambitieuze en realistische aanpak; niet alles in 1 keer bouwen en vooral met de toekomstige bewoners om de tafel gaan zitten. Ik hoop dat we in 2015 flinke stappen kunnen zetten op het gebied van verkeer. Aandachtspunten zijn hierbij veiligheid, doorstroming en langzaam verkeer. Verschillende aandachtspunten moeten hierbij in samenhang worden aangepakt. Juist omdat verkeersmaatregelen ook weer effecten op elkaar hebben. Belangrijk daarbij is dat er een gedragen visie met goede onderbouwing tot stand komt.

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema en ook op dat terrein gaan we het komende jaar mee aan de slag. Mijn wens voor 2015 is dat we de saamhorigheid en noaberschap die in onze genen zit, om kunnen zetten in participatie en bewonerskracht. Dit betekent durven loslaten, maar ook goed luisteren naar elkaar en het delen van verantwoordelijkheid.

Klaas Smid

Wethouder gemeente Ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.