sinterklaas opent wereldwinkel ommen

Hij vertelde dat dit nu al de derde verhuizing was en er nu weer een mooie nieuwe winkel stond. Ook vond hij het knap dat de vrijwilligers in slechts drie weken het hele pand hadden omgetoverd in een modern uitziende winkel.

De betrokkenheid van de Sint bij de kinderen in de armere landen in deze wereld was een belangrijke reden om de opening te willen verrichten, vooral omdat de Wereldwinkel zich in het bijzonder inzet voor de bevolking van de ontwikkelingslanden. De opbrengsten van de verkoop in de Wereldwinkel komen rechtstreeks ten goede van de producenten in deze landen. Door het ontbreken van tussenhandel kunnen hogere prijzen worden betaald aan de makers van de producten. Daarmee levert de Wereldwinkel een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de omstandigheden aldaar.

Na zijn inleidende woorden bleek de Sint een gedicht te hebben gemaakt voor de Wereldwinkel, waarin de betrokkenheid van hemzelf en de vele vrijwilligers tot uitdrukking kwam. Na het voorlezen van het gedicht werd door Sinterklaas een strik losgemaakt, waarmee hij als het ware het pakje Wereldwinkel uitpakte, en opende daarmee de toegang naar de winkel. De fraai versierde winkel werd daarna door Sinterklaas en zijn pieten bewonderd, waarbij de pieten meteen een rondedansje door de winkel maakten.

Toen begin oktober bekend werd dat het pand aan de Kerkstraat 10 beschikbaar kwam hebben een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt om de verkoop vanaf 1 november mogelijk te maken. Een belangrijk moment zo vlak voor de feestdagen en de maand waarin de Wereldwinkel stil staat bij de start van de verkoop in Ommen in 1994. De opening valt dan ook samen met de festiviteiten ter gelegenheid van hun 20 jarig bestaan en de nieuwe start op een mooie locatie geeft weer veel vertrouwen voor de komende jaren.

Na de opening werden de gasten ontvangen met een drankje en natuurlijk waren er ook volop pepernoten aanwezig. Daarna was er volop ruimte voor het overige publiek, waarvan de jongsten een greep in de grabbelton mochten doen. Natuurlijk mochten ook de ouders proeven van de fairtrade koffie, thee en wijn die onderdeel zijn van het assortiment van de Wereldwinkel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.