Home / archiefcentraal / shoppen in een unieke kerstsfeer in ommen

shoppen in een unieke kerstsfeer in ommen

In het centrum van Ommen kun je op zaterdag 20 december genieten van een winter wonder kerstfair. Het evenement begint om 14.00 uur en eindigt om 21.00 uur. In het historische centrum van Ommen wordt een gezellige kerstfair met vele extra’s georganiseerd. Sfeervolle authentieke houten kraampjes en een traditioneel decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel. Geniet van de knusse kerstkramen, bewonder straatartiesten en proef en voel de Kerstsfeer. Diverse activiteiten, zoals koren en verlichte kramen, zorgen voor een sfeervol decor.

Er is een levende kerststal, diverse koren treden op, er is entertainment voor de kinderen en kerstengeltjes delen cadeautjes uit. Ook is er kunst van regionale kunstenaars in het gezellige kerkstraatje. De Nederlands Hervormde kerk is geopend, hier kunt u een kaarsje aansteken en luisteren naar het koor. Tussendoor is het uiteraard goed vertoeven bij één van de vele kraampjes met lekkernijen of prachtige geschenken. Geniet op een verwarmd terras van glühwein en beleef het kerstgevoel van een kerstfair voor het hele gezin.

Voor de kinderen van de lagere scholen in Ommen staan er kerstbomen, waar zij hun zelfgepimpte kerstballen in kunnen hangen. Per school is er een boom beschikbaar. De jury zal hieruit één boom kiezen als mooist gedecoreerde boom. De winnaar ontvangt voor de hele school een taart van Bakkerij ten Brinke uit Ommen.

De organisatie is erg tevreden met de hulp van alle ondernemers, vrijwilligers en sponsoren. “Zo kan de ijsbaan worden neergelegd door de financiële bijdrage van Tenax Ommen en kunnen we de grote kerstboom op het Kerkplein aankleden dankzij de hulp van Henk Pater van HB Mode.”

Sfeer

Naast de bijzondere evenementen wordt de kerstsfeer ingeluid door de Kerstman, die op de arrenslee door de straten rijdt, de Midwinterhoornblazers met hun ultieme kerstgeluid en de gemoedelijke, winterse sfeer die het hele stadje ademt. Herontdek Kerst door het hele centrum van Ommen op een unieke manier en beleef de Kerstsfeer. Er staan minimaal vijftig kraampjes, verdeeld over de Brugstraat, het Kerkplein, de Kruisstraat, Varsenerpoort, Varsenerstraat en de Bermerstraat. Op het marktplein staat ook dit jaar weer het glazen huis, waarvan de opbrengst naar plaatselijke goede doelen gaat. Ook staan hier diverse tenten waar na de kerstfair nog gezellig nageborreld kan worden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.