Home / archiefcentraal / scd83 haalt uit tegen edon

scd83 haalt uit tegen edon

SCD’83 won afgelopen zaterdag overtuigend van EDON. Hoewel het begin wat matig was, herpakte de ploeg uit Dedemsvaart zich goed. De score liep uit naar 8-2. Onderstaand verslag werd ons toegestuurd:

Alle goede bedoelingen ten spijt, maar SCD’83 bakte er in het begin tegen het op de laatste plaats staande EDON uit Zwolle maar weinig van. Het keek zelfs na 9 minuten tegen een 0 – 1 achterstand aan door Tim Benes. Op dat moment terecht.

SCD’83 schrok blijkbaar hoe EDON uit de startblokken schoot. Er lukte maar weinig bij de geel-blauwen in die fase. Na twintig minuten kwam de ploeg wat meer in de wedstrijd. Nadat Maartje Berginia twee goede mogelijkheden voor EDON had laten liggen, sloeg SCD’83 in de 27e minuut toe. Met een prachtige crossbal vond Franklin van Elburg de op rechts zwervende Frank Redder die zijn eerste van de middag achter doelman Hessel Land knalde: 1 – 1.

SCD’83 liet na deze treffer via Redder en Wencker knappe mogelijkheden liggen en EDON maakte via een cornerbal met een inzet van Maikel Kroes en een redding van doelman Withaar het spannend voor het SCD doel.

Op slag van rust deelde SCD’83 een tikkie uit aan EDON. In het hart van de verdediging schoot Frank Redder op aangeven van Erik Wencker en met behulp van de binnenkant van de paal raak en poetste daarmee het slechte begin weg.

Redder was in het begin van de tweede helft dicht bij de derde. Die vond hij in de 52e minuut op aangeven van Martijn Hamhuis alsnog. Redder knalde in de hoek en maakte daarmee een semi hattrick.

Maar de doelpuntendrang van Redder was nog niet gestild. Hij rondde namelijk, na uitstekend doorgaan van Nick Dekker, na een uur knap af: 4 – 1. Een minuut later zette Nick Dekker zijn broer Tim in goede positie die van dichtbij over schoot. Maar de blonde spits van SCD’83 wist ook in deze wedstrijd zijn doelpuntengemiddelde op te vijzelen en strafte een fout achterin bij EDON in 65e minuut genadeloos af.

SCD’83 bleef doorgaan, het rook bloed tegen het arme EDON dat af toe ruimte kregen en er uit kwam. De mooiste doelpunten van de middag bewaarden de SCD-ers tot de 67e en 81e minuut. Eerst was het Martijn Hamhuis die vanaf links de bal over doelman Hessel Land heen knalde. Mark van der Graaf schoot later een vrijetrap met precisie vanaf 25 meter net onder de lat binnen: 7 – 1.

Tussen beide doelpunten was een uitval van EDON goed voor een strafschop. Maikel Kroes werd door doelman Robert Withaar onreglementair neergelegd. Maar de penalty was aan aanvoerder Tim Benes niet besteed; hij schoot naast.

Met een vrijetrap in de 87e vanaf 30 meter maakte Benes zijn fout van het missen van de strafschop nog goed door binnen te schieten, maar gelijk erop had SCD’83 het antwoord al klaar: Martijn Hamhuis tikte door op Redder die Nick Dekker in stelling bracht voor de 8 – 2 eindstand.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.