runforestrun trailrun voor de vluchteling

Het verschil met de bekende crossloopjes is de afstand. Van oorsprong is trailrunning lange afstand duurlopen met zoveel mogelijk hoogtemeters. In Nederland zijn niet zoveel heuvels laat staan bergen maar wel veel mooie natuur. Met name in Noordoost Nederland.

Voor de meer ervaren trailrunner begint trailrunning bij minimaal een marathon afstand. Organisator Winfried Bats wil met zijn bedrijf adam & events zowel de ervaren trailrunner als de beginnende trailrunner bereiken. “Het aantal mensen die regelmatig een marathonafstand of langer kunnen trailrunnen is klein. Er is een grote groep die graag de natuur hardlopend wil beleven maar dat liever over een kortere afstand doet. Je ziet ook aan de inschrijvingen dat de meeste deelnemers deelnemen aan afstanden van twintig tot dertig kilometer. En soms is een ultraloper toe aan een rustig duurloopje of moet diegene een stapje terug doen als gevolg van een blessure. Dan is twintig kilometer een welkome ‘ontspanning’”, aldus Winfried Bats.

Op de website en Facebookpagina van de Runforestrun trailrun serie schrijft Winfried dat de start en finishlocatie op recreatiepark Besthemerberg onlangs een nieuw bestemmingsplan kreeg. Het is een opvangcentrum voor 350 asielzoekers geworden. In overleg met de parkbeheerder en het COA is besloten het evenement gewoon door te laten gaan. Het evenement krijgt nu een nieuwe invalshoek. De deelnemers en het netwerk van de Runforestrun worden opgeroepen sportschoenen, sportkleding en warme winterjassen mee te nemen naar het evenement. In ruil wordt hun na afloop een kop soep aangeboden. “Hier zijn 350 vluchtelingen gehuisvest. De meesten zitten binnen met de kachel hoog opgestookt, niet gewend aan de Nederlandse kou. Veel gezinnen zijn opgesplitst. Mannen hebben vrouw en kinderen achter moeten laten in een ander onbekend land. Of andersom. Het is je niet voor te stellen. Het zou een gemiste kans zijn als wij daar niet iets meer zouden achterlaten dan alleen onze voetafdrukken. Zo kunnen wij op een hele eenvoudige manier door sport iets positiefs en concreets betekenen in het leven van anderen. Het gaat niet alleen om de kleding, maar ook om het gebaar en het effect van wat sporten op een mens en daardoor indirect op de omgeving heeft”.

Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 7 december inschrijven via de website www.runforestrun.nl voor de 10, 20 of 42 kilometer trailrun. Er is geen daginschrijving.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.