raadsgriffier leegwater duwtje in de rug

Voordat uw fantasie met u op de loop gaat, geef ik het antwoord maar gelijk: op al deze onderwerpen (en meer) is ingesproken door burgers bij de raadsvergadering. Het betreft allemaal onderwerpen die toen niet op de agenda stonden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de raad er niet evengoed op enig moment over zou hebben gesproken. Integendeel: de N340 stond op 8 december nog (uitgebreid) op de agenda van de raadscommissie.

Inspreken schept natuurlijk geen verplichtingen voor de raad. Als u komt inspreken, bent u van harte welkom, maar er wordt niet ter plekke zaken gedaan. U krijgt niet meteen het raadsbesluit om uw initiatief financieel te ondersteunen. U krijgt niet direct antwoord op al uw vragen. U krijgt zelfs niet altijd een mening van de raad. Wat u wel krijgt is aandacht, en daarmee heeft inspreken zin. De raadsleden hebben een drukke agenda. Zij behandelen veel stukken over veel verschillende onderwerpen. De kans dat uw initiatief ondersneeuwt is dan altijd aanwezig. Als u uw onderwerp onder de aandacht komt brengen, kan dat misschien net het gewenste duwtje in de rug geven.

Dat duwtje in de rug werkt trouwens ook bij voorstellen die op de agenda staan in de commissievergadering. Daar kunt u bij de meeste voorstellen uw mening geven en meestal nemen de leden van de commissie uw inbreng mee bij de discussie.

Hoe werkt het inspreken? De agenda voor de raadsvergadering of raadscommissievergadering wordt uiterlijk één week voorafgaand aan de vergadering gepubliceerd in KernPUNTEN. Bij die agenda staat of er ingesproken kan worden of niet en waarover. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, moet u zich via de e-mail aanmelden bij de griffie. Niet alle onderwerpen komen in aanmerking voor het spreekrecht, maar u kunt altijd met me overleggen via de e-mail of telefonisch.

Ik ben benieuwd waar u de raad en mij in 2015 mee verrast. Alvast fijne feestdagen gewenst!

Joost Leegwater

Raadsgriffier

griffie@dalfsen.nl

@GriffieDalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.