Home / archiefcentraal / postzegelmanifestatie in de doorbraak

postzegelmanifestatie in de doorbraak

Postzegelvereniging ’t Raedthuys Dalfsen, Nieuwleusen e.o houdt op zaterdag 27 december van 10.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse postzegelmanifestatie. Van 10.00 tot 16.00 uur ben je welkom in De Doorbraak (clubgebouw van de tafeltennisvereniging, naast de Jumbo) aan het Smidswegje 4 in Dalfsen. De toegang is gratis. Parkeermogelijkheden zijn tevens gratis en onbeperkt. De vereniging stuurde een uitgebreide aankondiging.

Zoals elk jaar staat ook dit jaar de jeugd centraal. ‘t Raedthuys heeft sinds haar jubileum in 2008 een bloeiende jeugdafdeling. Voor elke jeugdige die naar onze beurs komt is er een mooie verrassing. In het jeugdhonk hebben we een postzegelberg waaruit ze mogen grabbelen naar hartelust, gratis stokboeken om uit te zoeken en andere leuke dingen. Elk jeugdlid die een medeverzamelaar meebrengt krijgt een extra cadeautje. Voor de jeugd is er iets heel speciaals wat wordt gepresenteerd door onze vaste begeleider van de jeugd: Jeroen Bakker. Hij laat de jeugd kennismaken met: Een noviteit voor jeugdige postzegelverzamelaars, aangepast aan de moderne tijd. Een beamerpresentatie over het samen verzamelen van postzegels met behulp van facebook. Helemaal uniek en nog niet eerder gezien in Nederland.

Op deze unieke beurs voor Nederland zijn heel veel regionale clubhandelaren met hun uitgebreide collecties postzegels en daaraan gerelateerde verzamelwaardige poststukken en postwederwaardigheden. Vooral de handelaren met stuiverboeken hebben al jaren steeds meer klanten over heel Nederland die speciaal voor hen naar onze beurs komen.

Voor de thematische verzamelaar zijn gespecialiseerde mensen met heel veel thematisch materiaal als treinen, bloemen, schrijven en zelfs is er een handelaar gespecialiseerd in hopjes (Dat leuke vogeltje met zijn lange kromme snavel uit Zuid Europa).

Kijk samen met een ervaren verzamelaar naar uw verzameling en laat U adviseren hoe U verder kunt met uw verzameling. Laat de waarde vaststellen van die delen van uw verzameling die U wilt ruilen of verkopen. Heeft U een nalatenschap en weet U niet hoe daar verder mee. Laat U deskundig en onpartijdig adviseren door mensen die er verstand van hebben en weten hoe het werkt in postzegelland.

Je kan je geluk beproeven in de postzegel tombola, met natuurlijk geweldige postzegelprijzen.

Het bestuur is aanwezig om U verder te informeren en verder te helpen.

De beurs wordt voor de 19e keer gehouden en mag zich verheugen in een grote belangstelling van vele verzamelaars over heel het land. Vorig jaar ruim 400. Gelukkig weten de verzamelaars uit onze Regio en ver daarbuiten de beurs steeds weer te vinden. Mede dank zij de grote aandacht van de media voor deze unieke happening groeit ons bezoekersaantal jaarlijks en begint het een regionaal verzamelaars spektakel te worden.

Postzegelvereniging `t Raedthuys (met jeugdafdeling) is een regionale vereniging voor verzamelaars van alles rondom post, postgeschiedenis, postbezorging en postzegels. De leden van de vereniging komen uit: Dalfsen, Lemelerveld, Heino, Ommen, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Staphorst, Hasselt en Zwolle. Een groot gebied met veel verzamelaars, verenigd in een gespecialiseerde verenging. Ze komen maandelijks bijeen op de 4e dinsdag van de maand.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.