open dag opvanglocatie asielzoekers ommen

De opvanglocatie voor asielzoekers Besthmenerberg in Ommen houdt op zaterdag 13 december een open dag van 11.00 tot 15.00 uur. Twee maanden na de opening wil het COA geïnteresseerden nader kennis laten maken met de wijze waarop de opvang in Ommen georganiseerd is.

De medewerkers van het COA laten bezoekers via een georganiseerde rondleiding zien hoe de opvang er nu uit ziet, hoe de bewoners leven en wat hun dagelijkse activiteiten zijn. De vrijwilligers die betrokken zijn – en dat zijn er velen- laten hun kledingwinkel zien. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen aan de medewerkers van het COA en andere organisaties die betrokken zijn bij de asielprocedure zoals Vluchtelingen Werk Nederland en over gezondheidsaspecten aan het GCa, dat de gezondheidszorg voor asielzoekers regel

Jonge bezoekers kunnen zich vermaken in de speeltuin. Voor hen is er bovendien ranja en een kleine lekkernij.

Trailrun

Op deze dag is ook de Trailrun georganiseerd, start en aankomst is op de opvanglocatie. De deelnemers aan de run maken gebruik van dezelfde centrale ruimte op het park. Enkele van onze bewoners doen overigens ook mee aan deze run en kunnen natuurlijk wel wat aanmoediging gebruiken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op zaterdag 13 december. op de Besthemerberg 1 in Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.