Home / archiefcentraal / ommzien kunst nu stichting vechtdalkunsten

ommzien kunst nu stichting vechtdalkunsten

De werkgroepleden van Omm’ zien Kunst, bekend van de Montmartre dagen rond de Kerk in Ommen, de Panelenroute en vele kunstgerelateerde evenementen in Ommen, hebben besloten hun naam te veranderen en tegelijkertijd een stichting te worden. Op maandag 20 oktober is dit bezegeld bij notaris Post in Ommen. Vanuit juridisch oogpunt werd ons geadviseerd deze stap te nemen.

Wat in 2009 ooit is begonnen met een spontane actie van acht kunstenaars om kunst in Ommen zichtbaar te maken, is in de loop der jaren uitgegroeid tot meerdere activiteiten. Met als één van de belangrijkste activiteiten de drie Montmartre dagen per seizoen, waar nu gemiddeld per keer 35 kunstenaars aan deelnemen. Naast alle eerder genoemde activiteiten zal in de toekomst ook Kunst te Kijk onder onze organisatorische verantwoordelijkheden vallen, hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam, maar in dezelfde vorm. “Uit de wijde omtrek komen veel aanmeldingen om aan onze activiteiten te mogen deelnemen en dit aantal neemt bij alle disciplines alleen maar toe.”

Aan het opgebouwde concept, ‘Maak van Ommen een Kunststad’, verandert niets. Ook de huidige contactpersonen blijven gewoon aanspreekbaar. “We zullen ons blijven inzetten voor het continueren en vernieuwen van verschillende kunstactiviteiten. Ideeën zijn uiteraard van harte welkom.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.