nieuw bestuur redt buitenbad olde vechte

Buitenzwembad Olde Vechte in Ommen gaat ook komende zomer gewoon open. Een nieuw bestuur gaat de exploitatie van het zwembad overnemen. Het bestuur gaat een rechtspersoon oprichten aan wie, na besluitvorming van de gemeenteraad van Ommen, de exploitatie kan worden overgedragen. De gemeente blijft eigenaar en zal ook het eerste jaar garant staan.

In de zomer van 2014 is het wervings- en selectietraject voor een bestuur in oprichting succesvol afgerond. Vanaf dat moment is met het bestuur in oprichting gesproken over de overdracht van de exploitatie. Het bestuurd heeft de afgelopen periode in samenwerking met de gemeente hard gewerkt. De mogelijkheden zijn verkend en de condities waaronder het zwembad in een passend vrijwilligersmodel kan worden geëxploiteerd is in beeld gebracht. Het eerste jaar is een overgangsjaar waarin het bestuur in oprichting het zwembad gaat exploiteren maar waarin de gemeente gerant blijft staan voor het exploitatieresultaat. Bij een positieve evaluatie na de zomer van 2015 van dit eerste jaar wordt de exploitatie van het zwembad overgedragen.

Het bestuur in oprichting start rond de jaarwisseling met het werven van vrijwilligers. De gemeente zet nu de punten op de i als het gaat om haar taak en rol. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de verantwoordelijkheid voor het toezicht, gegeven het feit dat de gemeente eigenaar blijft van de Olde Vechte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.