minder knallen meer en beter siervuurwerk

We mogen dit jaar korter vuurwerk afsteken dan voorgaande jaren. Verkoopt hij dan ook minder? “Nee, ik loop zelf voor op vorig jaar,” stelt Wunnink. “Vandaag komen de mensen die gewoon nog even een pakketje willen hebben, de voorgaande dagen had ik vooral echte liefhebbers aan de balie staan. Die mensen die onderzoeken vooraf uitgebreid wat ze willen hebben.”

“De verkoop van rotjes wordt echt minder. Dat komt omdat er minder tijd is om vuurwerk af te steken. In plaats daarvan is de Thunderking erg in trek. Dat zijn potjes die wat de lucht inschieten en in de lucht knalt het uit elkaar,” vertelt Wunnink over de aankopen van zijn jongere klanten.

“Bij het consumentenvuurwerk zijn vooral de 500 grams potten in trek. Lang plezier voor iets meer geld,” stelt Wunnink. “Je ziet de vuurwerkpotten echt terrein winnen ten opzicht van de vuurpijlen. De verkoop van pijlen wordt iets minder. Mensen kopen liever een paar grote potten in plaats van een pakketje. En dat is ook meestal ons advies. Koop iets minder, maar beter vuurwerk. Dat vergroot het plezier echt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.