memorabel jubileumconcert salland bachkoor

Zaterdag 29 november jl. heeft het Sallands Bachkoor in een nagenoeg volle Gereformeerde Kerk in Ommen het enthousiaste publiek getrakteerd op een geweldig en memorabel jubileumconcert. Voorafgaande aan het concert werd aan de voorzitter van het bestuur van het Bachkoor, Tineke Haveman, door Joke van Davenhorst namens het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel een cheque uitgereikt ter waarde van € 1400. Daarin verwerkt zat ook de bijdrage die het Sallands Bachkoor verdiend had door mee te doen met de jaarlijkse collecte van het Anjerfonds.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds was blij een steentje bij te kunnen bijdragen aan de realisatie van dit bijzondere concert. En bijzonder werd het. Het was 29 november op de dag af 35 jaar geleden dat het Sallands Bachkoor werd opgericht. Doel was destijds om jaarlijks in de lijdenstijd een passie van J.S. Bach ten gehore te brengen.

Het koor heeft inmiddels al 35 jaar, naast het plezier van samen zingen, kwaliteit hoog in het vaandel. De ongeveer 75 amateurzangers en -zangeressen waaruit het koor heden ten dage bestaat, hebben dan ook allemaal auditie moeten doen. Juist die kwaliteit was tijdens het jubileumconcert goed te proeven.

Het Bachkoor had om het jubileumconcert een speciaal tintje te geven de ongeveer 35 zangers en zangeressen van Coro Viva Voce en begeleidingsensemble La Banda Roja uit Argentinië uitgenodigd. Ook La Babnda Roja had wat te vieren, namelijk hun 20-jarige bestaan.

Voor de pauze werd door deze enthousiaste Argentijnse groep de Misa Criolla van A. Ramirez op magistrale wijze uitgevoerd, daarna samen met het Sallands Bachkoor de Navidad Nuestra. De unieke samenwerking resulteerde in een staand applaus.

Na de pauze werd door het Bachkoor, met vier fantastische solisten, de Petite Messe Solennelle van G. Rossini op meesterlijke wijze uitgevoerd. Ook hiervoor werd na afloop minutenlang geapplaudisseerd door het zeer enthousiaste publiek.

Het Sallands Bachkoor heeft met dit jubileumconcert wederom een prachtig visitekaartje afgegeven. Het is te hopen dat het Bachkoor nog lang zal voortbestaan, zodat in de toekomst nog velen in deze regio kunnen genieten van wat het koor allemaal te bieden heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.