Home / archiefcentraal / marienberg bezorgt koploper eerste nederlaag

marienberg bezorgt koploper eerste nederlaag

Mariënberg speelde zaterdagmiddag tegen koploper De Esch. In een tumultueus duel wisten de roodzwarten de lijstaanvoerder de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Alfred Dorgelo stuurde onderstaand verslag van de wedstrijd in:

Wat is dat toch met de Westerparkbewoners? Trouwens, rare jongens zijn het sowieso daar in Mariënberg, Beerze en Beerzerveld. De ene week is zeker de andere niet! Als een hoger geklasseerd elftal op bezoek komt is de ploeg van trainer Mark Wagt meestal tot de tanden toe bewapend. Bij laagvliegers gaat die vlieger vaak niet op…..Afgelopen zaterdag was het weer eens van dat veelbesproken laken een mooi gebreid roodzwart pak.Het mocht ook wel weer eens na twee dikke nederlagen op rij. De thuisploeg had wat goed te maken, vooral ten opzichte van zichzelf en in mindere mate naar haar trouwe maar ook kritische publiek toe. Het werd zaterdag 6 december een gedenkwaardig duel.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gerwin Moeken liet Mariënberg meteen zien deze zonnige voetbaldag in November dat ze uit een goed gevuld en agressief voetbalvaatje wilde tappen. Het gaf de burger moed. HéHé….ze kunnen het nog altijd. De eerste kans was voor de thuisploeg. Roy Doek schoot maar 31 centimeter naast. Hierna had de trotse koploper de Esch een mogelijkheid om de score te openen in een ouderwetse scrimmage voor het doel van Jelle.

Achteraf is het mooi wonen…..maar de vraag stellen is ‘m vaak beantwoorden.

Wat als….Wat als de grensrechter van De Esch zijn vlaggenstok niet enkele keren in de beginfase foutief de lucht had ingestoken….Wat als…. De Esch in de tweede helft met tien man had blijven kunnen voetballen in plaats van het uiteindelijke negental.

Wat als…. Ik oe Brom niet een gevleugelde uitspraak was geworden in Oldenzaal en omstreken.

Voetbal wordt beslist op momenten, negen van de tien keer gaat er fout- of foutenfestival aan vooraf. Een afgeslagen aanval van Mariënberg bood Daan Brinks in derde instantie toch nog een vrije doortocht naar doelman Laurens Derksen op. De man aan de zijlijn vlagde maar het signaal werd terecht weggewuifd door arbiter Moeken. Derksen trok aan de noodrem, penalty en de fel gekleurde oranje doelman kon vertrekken. Vroeger gold hij als een talentvolle doelman, inmiddels acteert hij wekelijks als rechtsback. Sander Brunink trok de handschoenen aan en meldde zich aan het front.

Voormalig A-junior Kevin Bolks ging rustig achter de bal staan en schoot heel beheerst de 1-0 tegen de touwen. Nog geen tien minuten later mocht Rolf Hofsink door op randje van buitenspel, grens Jan Roelofs zwaaide weer met zijn net geprepareerde vlaggenstok maar zijn (vlaggetjes)dag was het niet.

Vlak voor rust kwam Mariënberg op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Snel rekenen deed je glimmen van trots. Nog 45 minuten te gaan, 2-0 voor en 11 tegen 10.

Kind kan de was doen, wat kon de thuisploeg nu nog gebeuren. Maar 10 tegen 11 is geen hogere wiskunde om te begrijpen dat een ondertal een schepje of in het geval van de koploper er tientallen scheppen bovenop doet. De thuisploeg schakelde onbewust een tandje terug. Een nederlaag of gelijkspel kregen ze toch niet meer voor de kiezen….of toch…??? Oh Oh Oh….die gedachte was niet goed, wat ik oe brom! De pauze was amper genoten of De Esch had de aansluitingstreffer al achter Jelle geschoten vanaf de elfmeter stip. 2-1. Waar De Esch met de minuut beter ging voetballen was het gatenkaas en vrouw en kinderen eerst bij de geschrokken thuisploeg.

Niet veel ging meer goed. Koploper De Esch liet haar klasse zien en het leek een kwestie van tijd te zijn dat De Esch met tien man het lek boven kreeg tegen een compleet elftal die zoekende was naar haar vorm. Gelukkig bood Ruud Roelofs uitkomst. Verdediger van beroep en werkzaam bij de De Esch uut Oldenzaal. Met zijn oliedomme overtreding, notabene op de middenlijn, haalde hij zijn tweede gele kaart op en kon hij vertrekken. Respect voor de Esch die bleef voetballen en zo waar enkele malen gevaarlijk dichtbij in de buurt van Jelle kwam. Gelukkig was de 3-1 van Bertin Veurink een bevrijding en welkome opluchting. De stand deed anders vermoeden. Mariënberg won, maar niet overtuigend maar wel lekker van een nog ongeslagen koploper. Die gaat in de boeken, wat ik oe brom!

Opstelling: Jelle Brinks, Niek Noeverman, Roy Kelder, Edwin Hofsink, Jaap Hofman, Kevin Bolks, Martijn v/d Hoeven, Daan Brinks (61. Bertin Veurink), Michael Zweers, Roy Doek (66. Ruud Buitenhuis) en Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd : Martijn v/d Hoeven.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.