langeveen houdt schade tegen usv beperkt

De ervaren trainer Jan Steggink van Langeveen overlaadde na afloop van de wedstrijd USV met complimenten met het vertoonde spel. “Het best voetballende team in de klasse’’ was zijn commentaar na afloop van de door USV met 0-2 gewonnen wedstrijd. Inderdaad USV speelde met name in de eerste helft een puike wedstrijd maar het vergat al in die fase tegenstander Langeveen de definitieve nekslag toe te brengen.

De Nieuwleusenaren kwamen uitstekend uit de startblokken. Al binnen een minuut stond de 0-1 op het scorebord. Dennis van der Veen rondde een hoekschop van Frank Kuiper keurig met het hoofd af. Na deze vroege openingstreffer behield USV het initiatief. Met vloeiende aanvallen werd het doel van de betrouwbare Martijn Wigger bestookt. In de 13e minuut leverde dat andermaal succes op. Een pass over de rechterflank van Frank Kuiper werd opgepikt door Ron Meijerink. Zijn op maat gegeven voorzet werd uitstekend door Chiel de Weerd achter de verbouwereerde Wigger binnengekopt, 0-2. Ook hierna creërde het team van coach Theo van ‘t Zand legio kansen maar de echte scherpte om het duel voortijdig op slot te gooien ontbrak. Langeveen kwam maar sporadisch in de buurt van het strafschopgebied van USV. Het moet gezegd ook deze wedstrijd gaf de goed georganiseerde defensie niets weg.

Wie had verwacht dat de Langeveners in de tweede helft op sportpark ‘t Schreuder uit een ander vaatje zouden gaan tappen, kwam bedrogen uit. De ploeg van Steggink probeerde het wel maar kwam teveel kwaliteit tekort om het USV lastig te maken. De blauwwitten kregen ook in dit deel van de wedstrijd een aantal uitstekende scoringskansen maar men vond bijna bij alle acties de ervaren doelman Wigger op haar weg. Aan de 0-2 ruststand kwam uiteindelijk dan ook geen verandering meer.

Zondag staat voor USV de thuiswedstrijd tegen Raalte op het programma. Er wordt dan om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.